Egy rendkívül hosszú, sérülésektől és betegségektől sem mentes szezon ért véget a szombathelyi futsalosok számára június elején. A Haladás VSE történelmi sikert ért el, hiszen a Berettyóújfalut legyőzve először ünnepelhetett bajnoki címet a legmagasabb osztályban. Ezzel pedig teljessé vált a repertoár, hiszen már csak a bajnoki aranyérem hiányzott a két – már meglévő – kupaelsőség mellől.

A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett a klub saját nevelésű játékosa, Hajmási Milán, aki hosszú évek óta erősíti a zöld-fehér egyesületet. Ráadásul tehetségét jól bizonyítja, hogy a válogatottban is bizonyított már. A vele készült interjúnkban az elmúlt szezont összegeztük, de kicsit előre is néztünk, hiszen néhány hét múlva már a nemzetközi porondon bizonyíthat a vasi alakulat.

Milyen volt a mögöttünk lévő esztendő?

– Rendkívül hosszú és fárasztó. Persze győztesként visszanézve teljesen más, mintha másodikként végzünk, nyilvánvaló hiányérzet és csalódottság miatt. Most viszont felszabadultság párosult a fáradtság mellé, amit így azért könnyebb elviselni.

Neked melyik időszak volt a legnehezebb vagy épp a legkönnyebb a bajnokság során?

– Szerintem a csapat szereplésével tudnék párhuzamot húzni. A válogatott mérkőzések, a sorozatterhelés klubszinten és persze a sérüléshullám miatt kétségtelenül a rájátszás és a helyosztók időszaka volt a legnehezebb. Tényleg az utolsó erőtartalékokat kellett felhasználni és tudtuk, hogy minden hibát keményen büntet az aktuális ellenfél. Bajnoki címet csak az a csapat nyerhet, amelyik jobb formában van és kevesebbet ront éles helyzetben. Ezzel viszont el is árultam magam, hogy a legjobb és talán könnyebb időszakunk az ősszel vagy a kora téli időszakot nevezném. Nagyon egyben volt a csapat, kijött a lépés, segíteni tudtuk egymást és megtérült a kemény alapozásunk is, ennek eredményeként győztük le az alapszakaszban kétszer is a Berettyóújfalut.

Most viszont a pihenésé a főszerep! Mivel telnek a napjaid?

– Hosszú kikapcsolódásra nincs lehetőség. Egyrészt, mint említettem tényleg hosszú volt a szezon, az elmúlt héten futsaltábort tartottunk, ahol sok fiatallal beszélgethettünk, játszhattunk. A következő évad pedig már most kopogtat, hiszen július elején BL-sorsolás lesz, amiben – de jó kimondani – érintettek leszünk. Augusztusban válogatott összetartás is lesz, szóval eseménydús időszaknak nézünk elébe. Hosszabb nyaralásban épp ezért nem is gondolkodok, talán néhány napra lemegyünk a Balatonra…

Mennyire tartasz a következő évtől?

– Mint feladatot, nagyon várom már, de sokkal keményebb év vár ránk. Egyrészt új impulzust ad, hogy a Bajnokok Ligájában érintettek leszünk, de ez sokkal több mérkőzést is jelent majd. Ehhez hozzávehetjük, hogy regnáló bajnokcsapatként mindenki minket akar majd legyőzni. Mi viszont szeretnénk megőrizni bajnoki elsőségünket és ha lehet, akkor a kupagyőzelmeink számát is növelnénk. Nem lesz könnyű, mert nagyon kemény ellenfeleink vannak, lesznek.

Mit jelent számotokra a közönség jelenléte a találkozókon?

– Sokan nem tudják elképzelni, amikor hallják ezt a kifejezést, de tényleg így van. A szombathelyi közönség minimum egy gólos előnyt jelent számunkra. A döntő párharc során kétszer játszottunk úgy itthon, hogy egymás közti beszélgetés során elképzelhetetlennek tartottuk, hogy ilyen izzó csarnokban kikapjunk. Óriási löktet adtak nekünk, amit ezúton is köszönünk nekik. Az ősszel is számítunk rájuk…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!