A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetősége az elmúlt hetekben gőzerővel dolgozott a 2021/22-es szezon játékoskeretének kialakításán. A tárgyalások lezárultak, így a keret véglegessé vált a következő NB I-es idényre – olvasható az SZKKA hivatalos oldalán.

A szombathelyikezilabda.hu arról ír, hogy a bajnokságnak négy új légióssal vágnak neki: a 25 éves Katarina Stosics átlövő posztra érkezik, a szerb játékos az előző idényt a francia élvonalbeli Chambray Touraine csapatánál töltötte. Szintén átlövő pozícióba érkezik a 23 éves horvát válogatott Kristina Prkacin, aki 2016 óta öt évet lehúzott a Lokomotiva Zagreb együttesében, a válogatott tagjaként szerepelt a 2018-as Európa-bajnokságon.

Beálló pozícióba a 23 éves szlovén válogatott Aneja Beganovicot szerződtették, aki az előző idényben a horvát RK Podravka Koprivnica együttesét erősítette. Negyedik érkezőjük a brazil Ana Luiza Aguiar Camelo Borba, a 25 éves jobbszélső hazájában az AAU Concórdia csapatában kézilabdázott, többször szerepelt a brazil junior válogatottban.

Az utánpótlásból véglegesen felkerült a felnőtt keretbe Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra, valamint leigazolták a Pénzügyőr SE csapatától a 18 éves, szlovák junior válogatott Zsákovics Sárát is.

Az SZKKA NB I-es kerete a 2020/21-es szezonban:

Kapusok: Balog Judit, Christe Dalma, Katarina Tomasevics.

Balszélsők: Csire Fanni, Forgács Viktória, Papp Petra.

Jobbszélsők: Ana Luiza Borba, Horváth Anna.

Lövők/Irányítók: Biró Dorina, Horváth Petra, Pődör Rebeka, Pődör Blanka, Kristina Prkacin, Katarina Stosics, Szmolek Apollónia, Virág Noémi, Zsákovics Sára.

Beállók: Aneja Beganovic, Győri Viktória, Lilja Horilszka, Mayer Szabina.

A szakmai stáb – Vezetőedző: Marosán György, másodedző: Huszti Ambrus, erőnléti edző: Vincze Tamás, kapusedző: Jurik Petra, masszőr: Fehér László, gyógytornász: Taródi Dzsenifer, csapatorvos: Dr. Unger Péter.

Távozott a visszavonuló Orbán Adrienn és Biljana Bandelier mellett Varga Nikolett, Szendrei Barbara, Franka Ramóna és Marija Agbaba. Wald Kíra a kölcsönjátéka után visszatért Siófokra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!