Nem ígérkezett egyik csapat számára sem könnyűnek a labdarúgó Európa-bajnoki elődöntő mérkőzés. Anglia az esélyesek terhe mellett azzal is szembesülnie kellett, hogy talán a legjobb formában lévő rivális jutott számukra. Míg Dániának – amely vereséggel kezdte a kontinensviadalt – hazai környezetben kell legyőznie ellenfelét, amennyiben finálét szeretne játszani.

Már a kezdőcsapatokon látszott, hogy a legerősebb összeállításban küldték pályára a csapatokat a szövetségi kapitányok. Ugyanakkor intő jel lehetett a főszereplők számára a spanyol-olasz elődöntő, amely során akadtak üres, holtjátékok. A nagy előkészületek után aztán elkezdődött a találkozó, gyorsan egymásnak is feszültek a labdarúgók.

Az ismerkedés jegyében telt a játékrész első percei, mindkét együttes igyekezett biztos védekezését nem feladva támadni, emiatt zömmel a mezőnyben pattogott a labda. Majd két angol játékos lépett elő főszereplővé. Először Kane próbálta kiugratni Sterlinget – hosszan, majd egymaga lövést eresztett meg, de célt tévesztett.

Ezután Pickford okozott fejfájást az angol drukkereknek. Először csak egy rosszul eltalált passzt kellett javítani, de a 30.percben már tehetetlen volt. Egy talán védhető dán szabadrúgást sikerült benyelnie, ami nagy változást hozott a mutatott játékban. Anglia lépéskényszerbe került…

A félidő hajrájában Kane hozott össze egy szabadrúgást, ami kimaradt. A ritmusváltás jót tett a hazai közönség támogatását élvező angoloknak és a szünet előtt sikerült egyenlíteniük. Nagy kérdés volt, hogy a folytatásban mely arcukat mutatják a csapatok. Hasonlóan színvonalas folytatásban reménykedtek a szurkolók…

A második játékrészben már kiegyensúlyozott volt a teljesítmény, bár jobbára az angolok voltak a kezdeményezőbbek. A helyzetek száma is ezt tükrözte, de a vezető gól csak nem akart megszületni. Sokáig úgy tűnt, hogy döntés már a rendes játékidőben sor kerülhet. Azonban ezen a játéknapon is ráadásra került sor.

A hosszabbításban az angolok voltak kellően agilisek és Kane révén, aki elsőre elrontotta a büntetőt, előnyhöz juttatta az angolokat. A dánok sérülés miatt emberhátrányban támadtak, de kellő átütőerő nem volt már a játékukban, így a britek mérkőznek meg az olaszokkal az Eb-döntőben.

Anglia – Dánia 2-1 (1-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

 

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!