Mintegy száz néző tekintette meg a Szombathelyi Haladás vendégjátékát, a vasi együttes ezúttal Gyirmóton lépett pályára felkészülési mérkőzésen. Németh Szabolcs a frissen szerződtetett Délczeget a kezdőcsapatban jelölte, amely az egyik legerősebb összeállításában bizonyíthatott Csertői Aurél együttese ellen. Érdekesség, hogy a győriek mindhárom korábbi barátságos találkozóját megnyerte.

A gyirmóti klub hivatalos oldala szerint a Haladás jegyezte az első komolyabb helyzetet, Kiss löketét kellett Rusák hárítania a nyolcadik percben. Postafordultával aztán jött a válasz a hazaiaktól: Hasani keresztlabdája pontosan találta meg Hejreczkit, aki átcselezte magát a vasi védelmen, majd a kapu jobb oldalába helyezett (1-0). A gól kissé megfogta a szombathelyieket.

Csupán Bosnjak pontrúgásból, valamint Tóth D. távoli kísérletből veszélyeztetett. A második félidőben mindkét csapat nagy kedvvel játszott, de leginkább mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 60. percben aztán rövid ideig örülhettek a vendég játékosok. Dragóner talált szépen a hálóba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt. A hátralévő időben egy-egy komolyabb helyzetet alakítottak ki a főszereplők, de hiába…

Újabb gól már nem született a találkozón, így negyedik felkészülési találkozóját is megnyerte a Gyirmót, míg a Szombathelyi Haladás sokat nem pihenhet, hiszen néhány napon belül újabb mérkőzést játszanak. Július 13-án az osztrák Rapid Wien látogat a vasi megyeszékhelyre, a bajnokságot pedig augusztus elsején kezdik Pécsett.

Gyirmót FC Győr – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion – felkészülési mérkőzés

Gyirmót: Rusák – Major M.(Radics), Ene, Karacs, Zeke – Nagy P., Vass Á., Hajdú Á.– Hasani, Lencse (Szatmári I.), Herjeczki.
Vezetőedző: Csertői Aurél

Haladás: Verpecz– Tóth D. (Kállai), Mocsi, Németh M. (Debreceni), Bosnjak – Doktorics, Holdampf, Szekér, Kiss B. (Rácz F.) – Délczeg (Dragóner F.), Tóth Milán.
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Hejreczki (9.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!