A hagyományoknak megfelelően idén is az iskola utáni 1. szüneti héttől kezdődtek meg a Savaria Tenisz Club nyári táborai, amelyek már a harmadik felvonásukhoz érkeztek a jelenlegi héten.

Prugberger Eszter táborvezetőtől megtudtuk, hogy minden kezdő és haladó teniszezni vágyó gyermeket és fiatalt nagy szeretettel vártak, hiszen a programban a tenisz mellett sok játékos vetélkedő is szerepelt.

 

A salakos teniszpályák, a megújult, hangulatos környezet mellett csocsó, ping-pong, minigolf, büfé, konditerem és persze vidámság várta a táborozókat. A reggeli közös játékos bemelegítés és a csoportbeosztás után indult a teniszoktatás. Az ügyességi, a technika fejlesztő gyakorlatok és az élő labdás játékokat követően tízórai szünet, majd szabadidős játékok, csocsó, ping-pong, minigolf és társasjátékok következtek.

A szünet után pedig ismét tenisz, a délelőtt tanultak begyakorlása, majd közös záró játék és rendrakás volt a program. Ottjárttunk alkalmával a legifjabbak labdás játékokkal ,,melegítettek”.

A kezdők és újrakezdők már versenybe is szálltak egymás ellen, a lányok a fiúk ellen mérték össsze tudásukat.

A ,,tapasztalt menők” pedig már a legnehezebb ütésfajtákat is gyakorolták.

A tábor egyik edzője, Szabó Fruzsi szerint az egyhetes együttlét legfontosabb célja a mozgás, illetve a sportág megszerettetése volt. Természetesen a koordinációs és a kondicionális képességek fejlesztése mellett még a játék is nagy szerepet játszott.

 

A gyerekek ez alkalommal is jól érezték magukat és amellett, hogy az adogatás, a fogadás, a fonák és a tenyeres is jobban megy már, mint a hét elején, a wimbledoni teniszbajnokságot is követik a srácok.

A harmadik nyári tenisztábor a pénteki háziversennyel ér véget, ahol az ifjú tehetségek ajándékokat is átvehetnek majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!