Tovább erősítette keretét az NB I-ben érdekelt Egis Körmend kosárlabda csapata. Ezúttal egy amerikai légióst szerződtettek Wesley Gordon személyében, aki néhány évvel ezelőtt a Sopron meghatározó játékosa volt. Azóta megfordult a görög és francia élvonalban is, az ősztől pedig a Rába-parti együttesnél pattogtat tovább.

A csapat hivatalos közleményét változástatás nélkül jelenítjük meg oldalunkon:

“Örömmel tájékoztatjuk a szurkolókat, hogy klubunk vezetősége megállapodott Wesley Gordonnal, aki a következő szezont már az Egis Körmend mezében kezdi meg. A 206 centiméter magas, a napokban 27. születésnapját ünneplő center a Colorado Buffaloes színeiben töltötte egyetemi éveit, majd 2017-ben áttette székhelyét Európába. Első állomása az osztrák Fürstenfeld volt, ahol kiváló teljesítményére Sopronban is felfigyeltek, így a 2018/2019-es évadot már a Hűség városában töltötte. Meghatározó szerepkört töltött be az NB I-ben is, az év végén listavezető volt a játékosok között a lepattanók és a blokkolások tekintetében. Sopronban mérkőzésenkén 15.9 pontot, 10.3 lepattanót és 2.1 blokkot jegyzett. Pályafutását ezt követően Görögországban folytatta a Rethymno Cretan Kings együttesénél, majd egy rövid franciaországi kitérőt követően a legutóbbi szezont is a görög élvonalban szerepelt az Ermis Agias-nál.

Antonis Constantinides gondolatai a játékosról: – Az elmúlt három évet alapul véve jól állt csapatunk a center pozíciót illetően, elég csak Mario Delas-ra and Travis Taylorra gondolni. Ennek köszönhetően magasra tették a lécet ezek a játékosok. Sajnos pénzügyi korlátaink miatt – bár szerettük volna – de nem tudtuk megtartani Taylort, ugyanakkor célunk volt, hogy olyan centert találjunk, aki felépítésben és tudásban is kiemelkedő a honi mezőnyben. Így esett a választásunk Wesley Gordonra, aki az elmúlt két évben a legmagasabb szinten játszott Európában, hiszen a görög és a francia élvonalban pattogtatott. Ráadásul nem ismeretlen számára a magyar bajnokság sem, hiszen Sopronban kiemelkedő teljesítménnyl rukkolt ki. A kosaras tudásának, tapasztalatának és felépítésének köszönhetően remekül tudja támogatni csapatát, védekezésben valamint támadásban egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy minőségbeli különbséget jelent az érkezése a palánk alatti teljesítményünkben.

Isten hozott Wesley / Welcome Wesley!”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!