Harminchat éve, minden év júliusában különös rituáléval indítják útjukra a „vasi vasembereket”. Felharsan a kürt hangja, eldördül a rajtpisztoly és a sportolók nekivágnak a táv teljesítésének, elsőként a másfél kilométeres – sokszor nem kellemes – úszásnak, aztán a 40 km-es ,,vaskörnek”, majd a 10 kilométeres zárószámnak, a futásnak.

A 36 év alatt több, mint 10 000 Vasi Vasembert avattak a szervezők, akik büszkén mondhatják el, sokan visszatérnek, hogy újra és újra meghódítsák a vasi dombokat. A magyarországi triatlonversenyek bölcsője, a sportág legelső hazai helyszíne különleges atmoszférával, gyönyörű környezetben várta szombaton is azokat, akik próbára akarták tenni kitartásukat és akaraterejüket. Egyéniben vagy váltóban, juniortól a veterán korosztályig, profi vagy amatőr minősítéssel ezt a versenyt egyszer mindenkinek ki kell próbálni – hangoztatják a szervezők és igazuk is van.

A férfiak számára kezdődött el leghamarabb a verseny, aztán a szeniorok és a hölgyek is a Csótóba csobbantak.

Az úszás után, jó 15 perc elteltével pattantak nyeregbe a legjobbak és következhetett a 40 km-es szakasz.

A kerékpártáv Vas megye lankás tájain vezetett keresztül, ahol a vasemberek olyan dombokat hódítottak meg, amelyeket mások csak messziről csodálnak szépségük miatt. A 40 km kerékpározás útvonala: Szombathely, Kenderesi u. – Bartók B. krt. – Brenner T. krt. – Külső Nárai u. – Nárai – Pornóapáti – Horvátlövő – Vaskeresztes – Felsőcsatár – Narda – Torony – Sé – Szombathely, Dolgozók útja – Kenderesi u volt, majdnem 300 méteres szintkülönbséggel.

A futás Szombathely egyik legszebb részén, a Múzeumfalun is áthaladt. A 10 km futás útvonala: Versenyközpont – Kenderesi u. – Bartók B. krt. – Árpád u. – Múzeumfalu – Kenderesi u. – Versenyközpont ( 4 kör ) volt.

A győztes Badar Gergő (Tiszakécske VSE) annak ellenére, hogy ,,csak’ 18’29”-et úszott, kiválóan kerékpározott és futott is, így nagy fölénnyel, közel 3 perc előnnyel haladt át elsőként a célvonalon. És hiszik, nem hiszik, pár másodperc múlva már interjúkész is volt…

A második helyezett fővárosi Petsuk Zoltán (UTE-Merida Triatlon) mögött a szombathelyi Molnár Marcellé lett a bronzérem. A Vasi Triatlon SE kiválósága kiváló úszással kezdett, majd kerekezett és futott, végül őszintén nyilatkozott kameránk előtt.

Az abszolút női 1-3. és férfi 1–6. helyezettjei pénzdíjban részesültek. A verseny összdíjazása 360 000,- Ft (pénzdíj + bónuszok) volt. A 37. Vasi Vasember teljesítői egyedi befutóérmeket is kaptak.

A verseny részletes eredményei IDEkattintva tekinthető meg.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!