Hatalmas várakozás előzte meg az Euro 2020 labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. A vasárnap esti fináléba a talán két legjobb formában lévő válogatott, Olaszország és Anglia jutott. Nagy fogadkozás volt mindkét együttes öltözőjében, mindenáron nyerni szerettek volna. Az angolok hazai környezetben akartak ünnepelni, míg az olaszok megőrizték volna kedvezőbb mutatójukat a szigetországiak ellen.

A kezdést követően szinte azonnal örülhetett a házigazda alakulat. Egy gyors ellenakció során Trippier ívelt a hosszú oldalra, ahol Shaw érkezett, a védő kapásból tüzelt és Donnarumma sem tudott menteni. A bekapott találat megzavarta az olaszokat, nehezen találták a saját játékukat, míg az angolok birtokolták többet a játékszert, de feleslegesen nem kockáztattak.

Ennek ellenére helyzeteket nem dolgoztak ki, Immobile vezetésével pedig új erőre kapott Mancini legénysége. A szünetig át is vették az irányítást, de komolyabb helyzetet nem tudtak jegyezni. A térfélcsere után viszont egyre többször okoztak zavart az angol védelemben és egy védelmi megingást azonnal büntetni is tudtak Bonucci révén.

Azt gondolná az ember, hogy a döntetlen állással kiegyeztek a csapatok és már tartalékolni kezdtek a ráadás perceire! Ezt a feltevést azonnal feledtették a csapatok, mindkét kapu előtt komoly ziccerig jutottak a labdarúgók. A kérdés csak az volt, hogy sikerül-e a rendes játékidő előtt döntésre vinni a kérdést: ki fog Európa labdarúgó-trónjára ülni?!

Nem született meg a győzelmet érő találat, így ráadásra volt szükség. A hosszabbításban felesleges kockázatot nem vállalt egyik együttes sem, bár a hajrában a házigazda együttes megpróbálta nyomás alá helyezni a rivális kapuját. Végül büntetőrúgásokra került sor, ahol Belotti, Jorginho, Saka és a frissen a találkozó végén becserélt Rashford és Sancho is rontott, így az idegek harcát Olaszország nyerte!

Olaszország – Anglia 1-1 (1-1, 1-1, 0-1)
büntetőrúgás után: 3-2

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi) – Barella (Cristante), Jorginho, Verratti (Locatelli) – Chiesa (Bernardeschi), Immobile (Berardi), Insigne (Belotti).

Anglia: Pickford – Trippier (Saka), Walker (Sancho), Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (Henderson, Rashford) – Mount (Grealish), Kane, Sterling.

Gólszerző: Bonucci (67.) illetve Shaw (2.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!