Egyre több pénz van a látványos sportokban, legyen szó csapatmunkáról vagy egyéni szerepkörről. A fizetség is ennek megfelelően emelkedik és bizony a különbség az átlag és a legjobbak között hatalmas. Nézzük, hogy az elmúlt esztendő mely sportolóknak sikerült jobban és milyen összeggel gyarapodott pontosan a bankszámlájuk! Vigyázat, óriási vagyonokról lesz szó!

Kezdjük a listát egy amerikai focistával, aki több rekordot is felállított. Dak Prescott, a Dallas Cowboys quarterbackje annak köszönhetően került az élvonalba, hogy idén egy 160 millió dollárt tartalmazó új szerződést kötött csapatával. Ennek része pedig tartalmazott egy 66 millió dolláros aláírási pénzt is. Hogy ez a két számadat mit jelent, nem árt két ténnyel tisztában lenni.

A Dallas Cowboys együttese még soha senkivel nem írt alá ilyen vaskos szerződést, ami már önmagában megérne egy külön cikket. Ehhez még hozzávehetjük, hogy a profi liga történetében még soha senki nem kapott ekkora aláíráspénzt, akkor máris új megvilágításba kerül a játékos értéke és ez a hatalmas összeg is. A lista következő szereplője ki más lehetne, mint Cristiano Ronaldo.

A Juventus és a portugál válogatott klasszisának jövőre lejáró szerződése évi 64 millió dollárt garantál a torinóiak által. A pályán kívüli bevételeit 50 millióra teszi a Forbes, aminek javarészét a CR7 márkából számazik. Ebben van fitneszterem, szállodalánc, sportruházat és kiegészítők is. A reklámszerződései veretesek, ráadásul elég hosszú lejáratúak.

Köztük a legnagyobb ászoknak a Tag Heuer, a Clear Haircare vagy a Nike számít. A CBS Sport szerint egyébként a portugál támadónak olyan szerződése van az utóbbi sportszergyártó és forgalmazó céggel, ami élete végéig garantál évi 20 millió dollárt. Nem hiányozhat a fő ellenlábasa sem a listáról, aki kereset terén picit be is előzte Ronaldót.

Lionel Messi éves bevétele a pályán 97 millió dollárt tesznek ki, de további 33 milliót a szponzoroknak köszönhetően keresett meg az elmúlt időszakban. Ronaldóval ellentétben neki az Adidas-szal van szerződése – ez bizonyítottan 12 millió dollárt jelent élethossziglani kontraktusnak köszönhetően. Ezen kívül Tommy Hilfiger testvérével, Ginny Hilfigerre van saját divatmárkája is.

Ezeken kívül Spanyolországban és szülőhazájában is vannak ingatlanai, ami tovább növeli a bankszámláját. Ki gondolná, hogy a lista élén egy MMA-harcos áll?! Pedig így van! Az elmúlt év a Forbes szerint Conor McGregornak sikerült a legjobban. Igaz, a Dustin Poirier elleni meccsel csak 22 millió dollárt keresett, de a főbb bevételi forrása nem ez volt.

A Proper No. Twelve whiskey-ben volt részesedése, amit eladott a Proximo Spiritsnek. A reklámokból is csorog a zsebébe néhány millió. Ki kell emelni azt a tényt is, hogy Roger Federer és Tiger Woods mellett mindössze a harmadik, aki aktív sportolóként több mint 70 millió dollárt tudott keresni egyetlen év alatt a pályán kívül. Nem semmi teljesítmény!

A Forbes által a legjobban kereső sportolók 2021-ben
Conor McGregor (MMA – 180 millió dollár)
Lionel Messi (futball – 130 millió dollár)
Cristiano Ronaldo (futball – 120 millió dollár)
Dak Prescott (amerikai futball – 107,5 millió dollár)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!