Miután kedden az eddig legkomolyabb ellenállást kifejtő franciákat is legyűrte a magyar válogatott a celjei U19-es leány kézilabda Eb-n. Így a horvátok elleni meccsnek nem volt különösebb tétje, ha csak az nem, hogy lendületben maradjon a csapat a folytatásra.

Az izgalommentes kétszer harminc perc után elmondható, hogy ez valószínűleg sikerült. Már az első félidőben magabiztos, hétgólos előnyt épített ki ifj. Kiss Szilárd csapta, amely a második játékrészt ugyan „csak” négy góllal nyerte meg, ám a 35–24-es siker után nincs ok a panaszra.

Már csak az elődöntőbéli ellenfél a kérdéses. A másik csoportban ugyanis még sok a nyitott kérdés: matematikailag még semmi nem lefutott, a svéd, a dán, az orosz és a német együttes közül még bármelyikkel találkozhatnak a mieink.

Leány U19-es kézilabda Eb, középdöntő, 2. forduló:
Magyarország–Horvátország 35–24 (16–9)

Magyarország: Németh K. (kapus), Ferenczy D., Kukely A. 2, Kajdon B. 3, Bánhidi B. 3, Mlinkó Zs., Vámos M. 2. Cserék: Bukovszky A. (kapus), Juhász G. 6, Ballai B. 4, Besszer B. 3, Koronczai P. 3, Mérai M. 3, Világos D. 3, Farkas J. 2, Ferenczy D. 1, Faragó L. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!