Szinte teljesen újraírta a versenynaptárt a súlyemelők számára is a koronavírus-járvány. Ennek eredményeként meglehetősen későn léphettek pódiumra éles körülmények között a versenyzők, ráadásul szinte minden héten akad egy-egy erőpróba, amelyen elindulhatnak. A legutóbbi hétvégén Budapest adott otthont a Műegyetem Kupának, amelyen Gyürüs Barbara személyében, vasi sportoló is tiszteletét tette.

Ha pedig ott volt, akkor alaposan ki is tett magáért. A szombathelyiek reményésége magabiztos versenyzéssel rukkolt ki és esélyt sem hagyott riválisainak. A 189 kilogrammos összetettbeli eredményével toronymagasan nyerte súlycsoportját és szerezte meg – teljesen megérdemelten – az aranyérmet. Elsősége ellenére sem volt teljesen elégedett Barbi.

– Remek helyszínen, kiváló versenyen bizonyíthattunk. Nagyon örülök az aranyéremnek, de úgy érzem, hogy 2-3 kilogramm még bennem maradt, amit leginkább technikai hibáknak tulajdonítok. Természetesen azért dolgozunk, hogy ezeket később kiküszöböljük és a közelgő U23-as Európa-bajnokságon kihozhassam magamból a maximumot – árulta el a Haladás VSE súlyemelője.

Sok ideje viszont nem lesz a pihenésre Gyürüs Barbinak, aki gőzerővel készül az újabb versenyekre, amelyek egyben felkészülésként segíti a munkáját. A cél pedig nem is lehet más, mint minél eredményesebben szerepelni a juniorkorú és az U23-as Európa-bajnokságon, amelyet szeptember végén rendeznek Finnországban

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!