Egy rendkívül hosszú szezon végén ünnepelhette történelmi első bajnoki címét a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttes. Az évad során nagy sérüléshullám sújtotta a csapatot, ami több fiatalnak is lehetőséget nyújtott a bizonyításra. A végeredményt pedig ismerhetjük, nemcsak sikerült megragadniuk a felnőtt keretben, hanem egyes találkozókat el is döntöttek.

Nagy Kevin ennek tökéletes példája, hiszen korábban is lépett már pályára a nagyok között, ezt a szezont az NB II. nyugati csoportjában érdekelt fakócsapatban kezdte. Kiváló munkája és teljesítményének köszönhetően aztán megragadt az élvonalbeli keretben, ráadásul a döntő mérkőzéssorozatok alkalmával többször is betalált, ezzel elévülhetetlen érdemeket szerezve a bajnoki cím megszerzésében.

Hogy tudnád összefoglalni az elmúlt egy évet, egyetlen mondattal?

– Nehéz, de talán úgy, hogy valóra vált egy álmom…

Talán tervezni sem lehetett volna jobban ezt a szezont?

– Valóban, hiszen az évet még az NB II-es csapatnál kezdtem, persze játszottam már korábban is a felnőttek között, de ennyire hangsúlyos szerepet, mint a végén, nem kaptam. Ennek ellenére úgy érzem, hogy sikerült bizonyítanom a csapatnak, önmagamnak és persze a szurkolóknak is.

Milyen érzés volt nyomás alatt játszani?

– Nagyon nehéz és fura időszak volt, hiszen a felnőttek között kellett bizonyítanunk, több kulcsjátékos sérülése miatt egyből a mélyvízben találtuk magunkat. Komoly próbatétel volt, hiszen a másodosztályt követően válogatott futsaljátékosok és légiósok ellen kellett felvennünk a ritmust és mindezt úgy, hogy a Haladást akarta minden rivális megverni.

Gyorsan sikerült beilleszkedni a felnőttek közé?

– Szerencsére igen. Nagyon sokat köszönhetek a társaknak és az edzőimnek, hogy az első pillanattól éreztem, hogy közéjük tartozom. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy számítanak rám. Persze az elején fura volt megszokni a közeget – leginkább az osztályok közötti stílus különbséget – de sikerült alkalmazkodnom hozzá.

Olyan szinten, hogy a döntő során több gólt is lőttél, ráadásul emlékezeteseket!

– Nem tulajdonítok nagyobb figyelmet ennek, szerintem egy gól mindig jól jön. Teljesen mindegy, hogy mikor lövöd, a csapatod profitáljon belőle.

Rendkívül fiatal vagy, de gyorsan berobbantál a köztudatba. Milyen érzés, hogy felismernek az emberek?

– Ezt nagyon fura volt megszokni, főleg a megkülönböztetett figyelmet. Vannak, akiken látszik, hogy felismernek, de nem mernek köszönni. A gyerekek viszont kendőzetlenül őszinték és támadnak le minket, faggatnak a mérkőzésekről, edzéseinkről. A néhány napja véget ért nyári táborban is jelen voltam, ahol “kötelező” volt az élménybeszámoló.

Milyen célokkal várod a következő szezont?

Mindenképpen szeretnék fejlődni, hogy minél magasabb szintet képviselhessek és segítsem a csapatomat. Ugye hamarosan Bajnokok Ligája mérkőzésen kell bizonyítanunk, így a rövid pihenőnk után kemény munka vár ránk, de bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!