Az FC Akhmat Groznij ellen vívott felkészülési mérkőzést a Szombathelyi Haladás együttese, amely a másodosztályú bajnokság kezdetére hangol. Vasárnap 16 órakor kezdődő összecsapásnak a Sankt Georgen an der Gusen adott otthont és az orosz első osztályban a legutóbb 11. helyen végző gárda ellen kellett helyt állnia Németh Szabolcs együttesének.

Pikantériája is akadt a derbinek, hiszen a Barcelona és a Manchester City korábbi sztárja, a most 38 éves Yaya Touré az ellenfél kispadján foglalt helyet, aki nyáron csatlakozott a Groznij szakmai stábjához. Akadt egyéb változás a tervezettekhez képest, hiszen a nagy esőzések miatt nem 2×60, hanem 2×45 percet játszottak csak a csapatok.

A szombathelyiek a tervek szerint a Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Szekér, Doktorics, Kiss B. – Horváth R., Tóth Milán összaállítású kezdővel futottak ki a pályára. Jól kezdett a Hali, letámadással zavarba hozták az oroszok védelmét, igaz komoly helyzeteket csak a félidő hajrájában sikerült kialakítaniuk, akkor viszont többet is.

Először Kiss Bence szabadrúgásból veszélyeztetett, de kísérletét a rivális együttes kapusa magabiztosan hárította, majd Bosnjak tesztelte a kapufa szilárdságát. Az első félidőt a Groznij tette teljessé, egy szöglet utáni kavarodás után az oroszok támadója fejelt fölé. A szünet viszont nem törte meg a vasi együttes lelkesedését és ugyanúgy támadólag léptek fel.

Ennek eredményeként a 48. percben Dragóner vette be az oroszok kapuját, de les címén nem adta meg a játékvezető a találatot. Ezután Tóth Milán és Hegedűs is több ízben veszélyeztett, de hiába, a mindent eldöntő gól nem akart megszületni. A találkozó egészét tekintve megérdemelte volna a győzelmet a vasi alakulat, amely minden tekintetben jobban játszott ellenfelénél.

NFK Ahmet Groznij–Szombathelyi Haladás 0-0

Haladás: Rózsa (Verpecz, 46.) – Kállai (Tóth D., 46.), Mocsi (Romic, 46.), Németh Milán, Bosnjak (Debreceni, 46.) – Holdampf (Csilus, 46.), Szekér (Tóth Máté, 62.), Doktorics, Kiss B. (Hegedűs, 62.) – Horváth R. (Dragóner, 46.), Tóth Milán (Szijjártó, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!