Kétségtelen, hogy a nehézatlétika fellegvára Szombathelyen található. Németh Pali bácsi egykor álmodott egy merészet, amiből tündérszép mese kerekedett és ugyanolyan ékes csillagként világít, mint a Dobó SE megalapításakor. Ki gondolná, hogy az egyesület már 25 éves és fennállása óta a világ legjobbjai tartoztak a kötelékébe.

A minőségi munka ugyanis mindig meghozza az eredményét is és mára olyan olimpikonjai vannak az egyesületnek, akik még nem is éltek a klub létrehozásakor. Gyurátz Réka és Halász Bence révén két szombathelyi kalapácsvető csatlakozik ahhoz a szűk elithez, akik a Dobó SE színeit képviselve bizonyíthatnak az ötkarikás játékokon, s amelyet egy évvel a tervezett időponthoz képest, később rendeznek Tokióban.

A hétfő reggeli sajtótájékoztatón is már látszott az elszántság a két sportoló tekintetén és büszkén húzták ki magukat akkor, amikor Horváth Vilmos, az egyesület elnöke sorolta a korábbi olimpikonok neveit. Gyurátz Réka és Halász Bence neve ugyanis olyan atléták közé került, mint Divós Katalin, Pars Krisztián. Gécsek Tibor, Annus Adrián, Kiss Szilárd és Fazekas Róbert.

Ráadásul több pontszerző hely mellett aranyérmest is adott az egyesület. A kvótát egyébként már 2019 nyarán megszerezték a szombathelyi sportolók, ráadásul Németh Zsolt személyében egykori versenyzőként és trénerként is vett már részt olimpián, így tapasztalattal is fel van vértezve a szakmai stáb. A feladat pedig adott, augusztus elején a legjobbak ellen kell felvenni a versenyt.

Németh Zsolt edző elmondta, hogy nyugodt lelkiismerettel utazik a delegáció Japánba, hiszen minden munkát becsülettel elvégeztek. A Gyulai Memorial Emlékversenyen mutatott formával, eredménnyel pedig mindenki elégedett lehet. A versenyzők és a tréner a sajtótájékoztatót követően készségesen álltak rendelkezésre, a velük készült interjúkat hamarosan láthatják oldalunkon.

Ami pedig a további menetrendet illeti: a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetői és trénerük a hétfői edzésnapot követően indulnak útnak. Az úticél Japán lesz, de még nem Tokió! Előtte ugyanis részt vesznek egy tíz napos akklimatizációs időszakon, hogy a szervezetük minél jobban alkalmazkodjon az ottani körülményekhez. Ezt követően költöznek be majd az olimpiai faluba és augusztus 1-4. között lépnek majd dobókörbe a versenyzők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!