A hétvégén fordulót rendeztek a svéd bajnokságban, amelyre most egész Európa figyel. Leginkább egyetlen kapus megmozdulása miatt, amely bejárta rövid idő alatt a nagyvilágot. Az AIK Stockholm – Varberg mérkőzésnek a hazai alakulat volt az esélyese, amelynek összeállítása Budimir Janosevic nevével kezdődött, akinek alighanem rémálmai voltak a találkozót követően.

A 22. percben egy ártalmatlan hazaadást követően kellett volna tisztázni a kapusnak, de egy rosszul kivitelezett cselezés lett a veszte. Tashreeq Matthews szemfülesen támadta le a hazaiak hálóőrét, majd egy méterről könnyűszerrel passzolt a kapuba. A stockholmi játékosok azonnal vigasztalásra odasiettek Janosevic-nek, aki ezután már nem hibázott.

 

Ennek ellenére nem volt könnyű dolga az AIK-nek, amely nagyot harcolt a Varberg ellen. A nagy nyomást végül nem is bírta elviselni a vendég alakulat, így a hazai szurkolók örülhettek a 2-1-re végződő összecsapáson. A három találat közül mégis csak az elsőre fognak emlékezni mindazok, akik látták a derbit.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!