Ahogy beszámoltunk róla, már a hét elején megkezdte a munkát a női NB I-ben érdekelt Haladás-Viktória FC labdarúgó csapata. Bár távozója már akadt a klubnak, a hét végére robbant a meglepetésbomba és nem kevesebb, mint kilenc játékost mutattak be a Haladás Sportkomplexum játékoskijárójában. Ráadásul több válogatott is akad az új szerzemények között.

A legnagyobb név kétségtelenül a 26 esztendős Marlo Carlo Sweatmen, aki a legutóbbi bajnokságban 15 mérkőzésen egy gólt szerzett. A támadóként bevethető labdarúgó a Szent Mihály együttesétől érkezik, csak úgy, mint Jelena Koprena, aki a bosnyák nemzeti együttesből is ismerős lehet a női labdarúgás szerelmeseinek. A 24 éves csatár 18 alkalommal lépett legutóbbi idénybe pályára, amelyeken nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját.

Visszatér a klub saját nevelésű játékosa, a 16 éves Kiss-Lantos Hanna is, aki egy évvel ezelőtt a Tisza-parti együtteshez szerződött. Nagy Vanessza szintén ismerős lehet a vasi sportbarátok számára. A 19 éves U19-es válogatott játékos 2017-ben igazolt a Viktóriából az osztrák első osztályú St. Pöltenbe, legutóbb pedig a német Frankfurtban futballozott.

A győri ETO FC kötelékéből igazolt szombathelyre a 19 éves középpályás Bódai Viktória, aki a középpályán vethető be. A korosztályos válogatottban is rendre bizonyíthatott, a legutóbbi bajnoki szezonban nyolc találkozón lépett pályára, ezeken két gólt jegyzett. Kapus poszton is erősít a vasi együttes a 23 éves Kollár Panna személyében, akit az NB II-es MOL Fehérvártól szerződött a vasi megyeszékhelyre.

A Szent Mihály 18 éves középpályása, Juhász Enikő is a váltás mellett döntött. A fiatal labdarúgó csak a jövő héten csatlakozik új csapatához. Nagy reményekkel érkezik a Haladás-Viktória együtteséhez a 19 esztendős Urbán Viktória, aki a legutóbbi szezont a Debrecen U19-es együttesében töltötte. Ott viszont alaposan kitett magáért, hiszen 25 meccsen 35 gólt jegyzett.

A másodosztályban érdekelt Veszprém U19-es csapatából igazolt szombathelyre Andrónyi Réka, aki a felnőttekkel fog készülni, de rá elsősorban az U19-es együttesnél számolnak. A sajtótájékoztatón Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója, Kiss Tamás, a Haladás-Viktória klubmenedzsere és Székely Tibor vezetőedző is bizakodva várják az előttünk álló szezont, amelyben nagy szerep vár a frissen érkező labdarúgókra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!