Őrületes hajrával sikerült élvonalbeli tagságát megőriznie a legutóbbi szezon végén a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapatának, amely néhány hetes pihenőt követően állt ismét munkába. A közös tréninget megelőzően a játékosok egyéni menetrend alapján hangoltak az első edzésre, amelyet hétfő délután tartottak az Aréna Savariában a sajtó megjelent képviselői előtt.

A felkészülési időszak az olimpiai játékok miatt hosszabb lesz, így nyolc hét áll Masorán György vezette szakmai stábnak a keret formálására. A csapat kialakítását már a nyár elején elkezdte a klub vezetősége és az első tréningen ott volt Katarina Stosics, Kristina Prkacin, Aneja Beganovic valamint Ana Luiza Aguiar Camelo Borba is, akiktől sokat várhatnak a szurkolók.

A felnőttekkel készül továbbá Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra, akik eddig az utánpótlásban bizonyítottak. A szeptember közepén induló szezon kezdetéig a fizikális képzés mellett technikai elemeket is gyakorolnak majd a lányok, ráadásul nagynevű ellenfelekkel mérik össze erejüket edzőmérkőzés keretein belül.

Az Aréna Savariában könnyed ráhangolódásként futással és felmérővel kezdődött a munka. Akadt azonban hiányzója is a csapatnak, aki nem készülhetett a társakkal. Az együttes kapitánya, Lilja Horilszka sérüléséből még nem épült fel, az Ő játékára csak az ősz második felében számíthat a szakmai stáb. Az együttes vezetőedzőjével és ügyvezetőjével készült interjúnkat hamarosan láthatják olvasóink.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!