Immár a 42. alkalommal rendezték meg a hétvégén a 4 Városok labdarúgó tornáját Körmenden. E nagy hagyományokkal rendelkező torna szép példája a labdarúgás szeretetének, a kialakult sportbarátságoknak. A kezdeményes egyik elindítója Tarrósy Imre, aki a torna hű krónikása volt halála bekövetkeztéig.
A hétvégi tornán megjelent Baranyai Sándor alapító tag, aki szinte minden tornára ellátogat, idős kora ellenére is. A megmérettetésen résztvevő csapatokat és a város vezetőket Bebes István polgármester köszöntötte. Mint mondta óriási megtiszteltetés számára, hogy ismét a városban rendezik meg a tornát. Kitért arra, hogy a nagy hagyománnyal rendelkező torna egyedi az egész országban, fontosnak ítélte, hogy az ilyen rendezvényekkel a közösséget lehet erősíteni, mert fontos az együvé tartozás. A városok között olyan kapcsolat alakult ki, ami példaértékű.
– Bízom abban, hogy a 45. illetve az 50. tornát is megtarthatjuk, közösen együtt ünnepelhetünk – fogalmazott Körmend első embere.
Koós Csaba, Barcs város polgármestere hasonlóan vélekedett, majd hozzátette, hogy Ők továbbra is nyitottak a torna jövőjét illetően. Horváth László, Lenti polgármesterének véleménye szerint a torna mérkőzései sportbaráti alapon játszódnak, úgy gondolja, hogy ez az egyik legfontosabb alapelv az ilyen tornákon. Hencz Kornél, Celldömölk város alpolgármestere köszöntőjében maximális támogatásáról biztosította a város vezető Fehér László polgármester nevében a tornát. Szintén kiemelte, hogy a négy város büszke lehet arra, hogy egy olyan hagyományt folytatnak, több mint négy évtizede, ami a maga nemében egyedülálló.
A kétnapos találkozón először Celldömölki VSE – Lenti Te mérkőzést játszották le, ahol a Ság-hegyi csapat 6:1-re diadalmaskodott. Ezután a Körmend FC- FC Barcs találkozót rendezték, ahol a hazaiak 4:2-re győzték le a vendégeket. Másnap, a 3. helyért lejátszott mérkőzésen a lentiek szintén 4:2-es eredménnyel zárták a találkozót. A döntőt a Körmend FC – Celldömölki VSE játszotta, a játékidőben az eredmény 0:0 volt, majd tizenegyes rúgásokkal a hazaiak győztek 4:2-re.
Idén tehát a Körmend FC nyerte meg a kupát, elhódítva azt a második helyezést elért Celldömölki VSE előtt. Harmadik lett a Lenti TE csapata, míg a negyedik pedig a FC Barcs csapata. A kupát a győztesnek Belencsák István Körmend város alpolgármestere adta át.
A második helyezést elért celldömölkieknek Hencz Kornél a Celldömölk város alpolgármestere, a harmadik lentieknek Horváth László polgármester, a negyedik barcsiaknak Koós Csaba polgármester adta át a díjakat.

 

A tornán különdíjakat is átadtak, így a legjobb játékos a celldömölki Keszei Roland lett, a legjobb kapus Balogh Ádám a körmendieknél, gólkirály Tompa István a barcsiaktól, a legjobb hazai játékos a 16 éves Németh Bálint lett. Belencsák István alpolgármester a torna lezárásakor elmondta, igazából annak ellenére, hogy a győzteseket, a legjobbakat díjazták, de korábban is mindenki győztes: játékos, vezető, szurkoló egyaránt.

Horváth Gábor barcsi sportreferens, szervező, a torna krónikása megköszönte a házigazdáknak a szívélyes fogadtatást, és bejelentette, hogy 2022-ben Lenti városa ad otthont a 43. találkozónak.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!