A rajt után még az élmezőnyben haladt világ- és Európa-bajnokunk, de aztán az első időmérő pontig megint visszacsúszott egészen a 13. helyig. Ezúttal is innen kezdte meg a felzárkózást és sikerült egészen a negyedik helyig feljönnie.

Ráadásul sikerült megelőznie az összetettben előtte álló spanyol Cardonát és az őt üldöző holland Heinert is, azaz már csak két pontra van az ezüstérmes helytől, s tízre eltávolodott a negyediktől. Viszont az éllovas brit Scott megint megnyerte a futamot, így ő már 12 pontos távolságra került, amikor már csak két futam van hátra.

Ma még egy futamra kerül sor a hajóosztályban, majd a hétfői szünnapot követően augusztus 3-án, kedden rendezik a dupla szorzójú éremfutamot a legjobb tíz versenyző számára, amelynek mezőnyében viszont már biztosan ott lesz a magyar versenyző.

TOKIÓ 2020
VITORLÁZÁS, FINNDINGI
9. futam:
1. Giles Scott (brit) 53:22 perc
2. Jake Lilley (ausztrál) +21 mp
3. Facundo Mario Olezza (argentin) +44
4. BERECZ ZSOMBOR +51

Az állás:
1. Giles Scott (brit) 21 pont
2. Joan Cardona (spanyol) 31
3. BERECZ ZSOMBOR 33
4. Nicholas Heiner (holland) 43
5. Josh Junior (új-zélandi) 46
6. Facundo Mario Olezza (argentin) 49.

Közben lezajlott a férfi laser hajóosztály éremfutama, amelyet a francia Jean Baptiste Bernaz nyert meg az ausztrál Matt Wearn és a német Philipp Buhl előtt. Az aranyérmet Wearn szerezte meg a horvát Tonci Stipanovic és a norvég Hermann Tomasgaard ellen. Ebben a versenyszámban Vadnai Benjamin a 18. helyen végzett.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!