A hajnali 2 óra 10 perckor kezdődött első selejtező csoport második dobójaként szerepelt a Szombathelyi Dobó SE kapácsvetője.
Réka elsőként sajnos a hálóba dobta a szert, így az első sorozatot érvénytelen kísérlettel zárta. A második dobás szektoron kívül, kb. 67-68 méter között ért talajt.
Harmadszor sikerült érvényeset dobni, a nagyon melegben lezajlott selejtezőben Réka 66.48 méterig jutott, ebből sajnos nem lett döntős részvétel.
Korábbi ifjúsági világbajnokunk, junior vb-ezüstérmesünk a csoportjában a 12. helyen végzett, és mivel 12-en jutnak a döntőbe, már a második selejtezőcsoport első dobásával eldőlt, hogy Réka nem jutott tovább a keddi fináléba – a 26. helyen végzett, majd az M4Sportnak mondta el érzéseit.

„Csalódott vagyok, mert sokkal jobb állapotban voltam, mint ami ezen a versenyen látszott. Úgy érkeztem, hogy az aznapi legjobbamat szeretném megdobni, úgyhogy innen fel kel állnom. Az edzéseken technikailag sokkal jobban dobtam, nyilván meleg volt, de egy hete itt táborozunk, ezért nem zavart nagyon, ráadásul jól ébredtem. Nekem kéne felnőnöm már ahhoz, hogy ezeket a visszatérő technikai hibákat kijavítsam… Az zavar a legjobban, hogy edzésen megy, ott mindig tudtam javítani az eredményen is. Persze az olimpia más verseny a többinél, ez az olimpia ugyanakkor különbözik is a többitől, úgyhogy csak magamat okolhatom. Ha 70 méter körül dobok, azzal elégedett lettem volna, hiszen ez lett volna a második világversenyem, amin ez sikerül.”

Érdeklődésünkre Németh Zsolt mesteredző értékelte röviden Réka tokiói teljesítményét.
– Sajnos nem tudta azt a formát hozni, amit az elmúlt hetekben, minden egyes edzésen. Igazából még mi sem tudjuk az okát, hiszen minden mutatóban élete legjobb formájában van. Bízom benne, hogy még az idén is meg tudja mutatni, hogy sokkal többre képes
 – fogalmazott a Dobó Se vezetőedzője, a MASz alelnöke.

A Szombathelyi Dobó SE másik kiválóságának Halász Bencének hétfő hajnalban a seljetezőben szurkolhatunk.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!