Nem igazán sikerült a főpróba a Szombathelyi Haladás számára, amely a Siófok elleni vesztes mérkőzéssel hangolt a másodosztályú nyitányra. A Merkantil Bank Liga 2021/2022-es szezonját máris egy kemény ellenféllel kezdte Németh Szabolcs együttese, hiszen a legutóbbi esztendőt a negyedik helyen befejező Pécs otthonába látogattak a pontszerzés reményében.

A vendégek mestere a legerősebb összeállításban küldte pályára a csapatát, a szurkolók legnagyobb örömére ismét Rózsa nevével kezdőtött a kezdő tizenegy. Próbálta saját játékát ellenfelére erőltetni a Hali, de az első percekben még a Baranya megyeiek akarata érvénysült. Ráadásul Ivanovic kísérleténél Rózsának bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne kerüljön a Haladás azonnal hátrányba.

Ezután kiegyenlítetté vált a játék és már a zöld-fehérek is kieresztették az oroszlánkörmüket. Helyzetek számában már megelőzte vendéglátóját a vasi együttes, de a gól nem akart megszületni. Doktorics előkészítését késték le a társak a kapu előterében, a vezetésre viszont még várni kellett. Egészen pontosan a szünet előtti percig, amikor megtört a pécsi védelem.

Egy tetszetős akciót vezettek a szombathelyiek, Délczeg beadására remek ütemben érkezett Tóth Milán és elemi erővel, közelről bombázott a hálóba. A szünet után kontratámadásokra rendezkedett be a Haladás, átadva a területet a hátrányban lévő házigazdának. Ez a fölény meddőnek bizonyult, mert a vasi védelem remekül szűrte meg az akciókat és még ellentámadásokra is futotta az erőből.

Az utolsó percekben Délczeg sérülése miatt kesereghettek a vendég szurkolók. A frissen szerződtetett támadó nem tért már vissza a pályára, így helyén Romic fejezte be a mérkőzést. A találkozó egészét nézve teljesen megérdemelten nyerte meg az összecsapást a szombathelyi együttes, amely több helyzetet dolgozott ki és védekezésben is sokkal pontosabb volt.

Pécsi MFC-Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)
Pécs, 1500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Pécs: Helesfay – Sági, Króner, Rácz L., Katona – Ivanovic (Kövesdi 14′), Futó, Bartha (Hursán 63′), Hegedűs M. (Marques-Airosa 46′) – Geiger (Svedyuk 46′), Bíró (Tihanyi 66′)
Vezetőedző: Németh Antal

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Szekér, Holdampf, Kiss B., Doktorics (Csilus 58′) – Délczeg (Romic 79′), Tóth Milán (Horváth R. 71′). Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Tóth Milán (45+2′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!