A világbajnoki második, Eb-győztes kötöttfogású birkózó, Lőrincz Viktor ezüstérmet nyert a tokiói olimpia 87 kilogrammos versenyében, mivel a döntőben 5:1-re kikapott a vb- és háromszoros Eb-győztes ukrán Zsan Belenjuktól.

A MÉRKŐZÉS TUDÓSÍTÁSA A NEMZETI SPORT ÁLTAL:

ELSŐ MENET

Lőrincz mozgott a szőnyeg közepén, terelgette körbe-körbe Belenjukot, aktívabban birkózott, és ezt a bírók is észrevették: előbb figyelmeztették az ukránt, majd passzvitásért pontot kapott a magyar, aki a földről akciózhatott. Nem tudott azonban élni a helyzettel, a kétszeres világbajnok gyorsan felpattant: 1:0-ás magyar előnnyel zárult  a felvonás.

MÁSODIK MENET

Nagyobb  iramban kezdődött a második három perc, Lőrinczet küldték le (‘1:1). Belenjuk nem hibázott, kétszer is megpörgette a magyart (5:1). ismét figyelmeztették az ukránt, mozogjon aktívabban, pont viszont ezért nem járt. Figyelmeztetés ide vagy oda, Belenjuk megőrizte az előnyét, és 5:1-es diadalt aratott Lőrincz Viktor felett; olimpiai bajnok lett – az ukrán küldöttség első aranyérmét szerezve.

Lőrincz nyerte a magyar olimpiai csapat 12. érmét a japán fővárosban, négy arany és három bronz után ez volt az ötödik ezüst.

Testvére után tehát Viktorra is büszkék lehetünk, ez az ezüstérem is nagyon szépen csillog majd a gyűjteményben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!