Augusztus 5-én startol el 39. alkalommal a sportág népszerűsítéséért életrehívott röplabda torna a Savaria Kupa. A rendezvény magas színvonalát jelzi, hogy hazánk egyik legrégebbi sporteseményének számít, amely kisebb-nagyobb kihagyásokkal folyamatosan vonzotta a nézőket és könnyen illeszkedett a csapatok felkészülési forgatókönyvébe. Idén sem lesz ez másként, bár a koronavírus-járvány miatt az eredetileg Szombathelyre tervezett selejtezőket a fővárosban kellett megrendezni.

Ugyanakkor a Savaria Női Röplabda Kupa remekül fogja szolgálni a résztvevő nemzetek felkészülését, hiszen a tornán szereplő válogatottak mindegyike ott lesz az augusztus második felében kezdődő kontinansviadalon. A rendezvényen a házigazda együttes mellett Azerbajdzsán, Csehország és Hollandia nemzeti csapata lép pályára. Csütörtökön az azeriekkel, pénteken a csehekkel, szombaton a hollandokkal mérkőzik meg hazánk válogatottja.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Dr. László Győző alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és kihangsúlyozta, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő torna az egyik legfontosabb rendezvénye a városnak. Sarlós Márton, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségének képviseletében köszönte meg Szombathelynek, amiért ilyen rangos eseménynek ad otthont és biztosítja a lányok felkészülését a közelgő EB-re.

Jakob Gluszak szövetségi kapitány kiegészítette azzal, hogy a torna egyben felmérő is lesz a csapata számára, hiszen a világ elitjéhez tartozó nemzeti együttesekkel mérkőzhetnek meg tanítványai. Ráadásul a keret szűkítésének szempontjából is fontos esemény lesz a szombathelyi állomás. Egyrészt a bő keretből csak 14 fő utazhat a horvátországi kontinensviadalra, másrészt az utolsó napokat már a vasi megyeszékhelyen tölti válogatottunk.

A lebonyolítás rendszerében sok változás nem lesz. Ezúttal is az Aréna Savaria ad otthont a négy együttest felvonaultató tornának, a helyezéseket pedig körmérkőzéses formában bonyolítják le. Fontos információ, hogy a sportrendezvényt kedvezmnyes belépőjeggyel tekinthető meg, amelynek ára 1000 Forint lesz. Ugyanakkor a szervezők felhívják a figyelmet arra is, hogy védettséget igazoló kártya is szükséges lesz a beléptetésnél.

39. Savaria Női Röplabda Kupa
Aréna Savaria

2021. augusztus 05-07.

2021. augusztus 05.
17:00 Csehország – Hollandia
19:30 Magyarország – Azerbajdzsán

2021. augusztus 06.
17:00 Hollandia – Azerbajdzsán
19:30 Csehország – Magyarország

2021. augusztus 07.
17:00 Azerbajdzsán – Csehország
19:30 Magyarország – Hollandia

A magyar válogatott kerete:

Centerek: Gyimes Zsófia (UTE – 9x válogatott), Kalicanin Sanja (Vasas – 1x), Kump Alíz (Kaposvár – 2x), Papp Orsolya (Vasas – 2x), Pekárik Eszter (Békéscsaba – 27x)

Feladók: Bagyinka Fanni (UTE – 6x), Bleicher Réka (Balatonfüred – 61x), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas – 121x)

Liberók: Juhár Dalma (Vasas – 2x), Tóth Fruzsina (Nyíregyháza – 13x)

Ütők: Kiss Gréta (Balatonfüred – 1x), Németh Anett (Potsdam/Németország – 19x), Pallag Ágnes (Thüringen/Németország – 80x), Szakmáry Gréta (Belediyespor/Törökország – 107x), Szedmák Réka (Kaposvár – 9x), Szűcs Kinga (Kaposvár – 9x), Török Kata (Vasas – 20x), Vezsenyi Adrienn (Vasas – 2x)

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!