A héten befejeződik a tokiói olimpia, amely tartogatott meglepetést pénteken is. A magyar delegáció nem vallott szégyent, bár akadtak kellemetlen meglepetések is, összességében sikeresnek tekinthető ez a péntek. Nézzük, hogy a sportolóink milyen eredményekkel fejezték be a küzdelmet.

  • Öttusában két versenyzőnk volt érdekelt a kétnapos verseny során. Gulyás Michelle a gyenge lovaglás miatt komoly hátrányba került, végül a 12. helyen fejezte be a megmérettetést. Kovács Sarolta viszont remekelt és a dobogóig meg sem állt. Bronzérme azért is megsüvegelendő teljesítmény, mert a felkészülés során komoly sérülések nehezítették a dolgát.
  • Hárspataki Gábor koronázta meg ezt a napot, aki hatalmas bravúrral lett karatéban dobogós. A csoportkör végén, a japán Nisimura 2,5 másodperccel a vége előtt még vezetett, ekkor jött egy hajszálpontos rúgás, ami a győzelmét hozta. A siker egyben azt is jelentette, hogy biztos érmesként várhatta a folytatást. Az elődöntőben aztán Agajev legyőzte, de bámulatos teljesítményének eredményeként megérdemelt a bronz.
  • Kajak-kenuban négy számban indultak magyarok, és mindegyikben lesz kiért szorítani szombaton is. Női kenu párosban (500 méter) Balla Virág-Takács Kincső az előfutamból lépett tovább, akárcsak kajak négyesünk (500 méter). A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású csapatunk futamgyőztesként várhatja a folytatást. Adolf Balázs kenu 1000 méteren lett második, míg a férfi kajak négyes (500 méter), a reményfutamból ment tovább (Nádas Bence, Béke Kornél, Csizmadia Kolos, Tótka Sándor).
  • A nők után a férfiak is elveszítették az elődöntőt. Az erősebbik nem képviselői Görögország előtt kellett fejet hajtaniuk, miután 9-6-ra kikaptak. Az már biztos, hogy a bronzéremért a spanyol együttes ellen szállnak vízbe a mieink, míg a döntőt a hellének a szerbekkel vívják majd.
  • Gyaloglásban a férfi 50 km-s távon Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. lett, míg a hölgyek 20 km-es számában Kovács Barbara a 46. pozíciót csípte meg, azonban Madarász Viktória nem ért célba.
  • Bár Muszukajev Iszmael kikapott a szabadfogású birkózásban első mérkőzésén, de a japán Otoguró a döntőig menetelt, így a magyar versenyzőt még láthatjuk. Szombaton a vigaszágon folytathatja a küzdelmet.
  • Ritmikus sportgimnasztikában nem sikerült a gyakorlata Pigniczki Fanninak, aki végül a selejtezőt a 21. helyen zárta.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!