Remek, igazi labdarúgásra alkalmas időjárás fogadta a szurkolókat és a játékosokat az új szezon egyik rangadójára, amelyet két zöld-fehér együttes vívott. A Szombathelyi Haladás ellenfele ezúttal a Győr volt, amely a feljutást célozta meg a bajnokság elején. Ennek megfelelően a Merkantil Bank Liga nyitóforulóját 1-0-ra meg is nyerték a Tiszakécske ellen.

Hasonlóan jól indította az évadot a vasi alakulat is, amely idegenben, a Pécs otthonából hozta el a három bajnoki pontot (0-1). Nagy kérdés volt, hogy mely arcukat mutatják a csapatok a rangadón?! A legutóbbi találkozót, amelyet a Haladás Sportkomplexumban rendeztek – még 2020. október 19-én – 1-1-es döntetlennel ért véget. Hasonlóan izgalmas derbit hoztak össze ezúttal is a főszereplők.

Az ismerkedés pillanatait követően a Szombathelyi Haladás lépett fel támadólag, a biztos védekezést nem feladva. Ennek eredményeként az első komolyabb helyzetet is ők jegyezték Rácz személyében. Vitális a 17. percben okozott kellemetlen pillanatokat, de szabadrúgását Rózsa biztos kézzel fogta. Kiss Bence is nagy kedvvel játszott, ez a teljesítményén is meglátszott.

A támadó előbb mellé tüzelt, majd a szünet előtt kísérletét követően a kapus állta a labda útját. A térfélcsere után a Győr is jobban aktivizálta magát és Priskin vezérletével több akciót is vezettek. Még a kapuvasak is megrezegtek, de a gólig egészen a játékrész közepéig várni kellett. Ekkor Németh Milán felívelését csúsztatta meg Tóth, amire jól érkezett Csilus, aki a hálóba fejelt.

A vezetés tudatában kontratámadásokra helyezte a hangsúlyt a Hali, a Győr pedig nagy rohamozásba kezdett, hogy pontot, pontokat mentsen. Jól zárt a vasi retesz és néhány ellenakció gólokkal kecsegtettek, de a feketeleves sajnos még hátra volt. A 92. percben az addig hősiesen védekező szombathelyieket szabálytalannak látta a játékvezető és büntetőt ítélt.

A Haladás egykori labdarúgója, Kulcsár Kornél pedig biztos lábbal lőtt a kapuba, ezzel beállította az 1-1-es végeredményt. Összeségében jól játszott a szombathelyi alakulat és egy biztosnak tűnő győzelmet szalaszottak el. Ugyanakkor egy nagyon jó erőkből álló Győr ellen értékes pontot szereztek Németh Szabolcs tanítványai és megőrizték veretlenségüket az NB II-ben.

Szombathelyi Haladás – WKW ETO FC Győr 1-1 (0-0)

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Csilus, Szekér – Kiss B. (Doktorics) – Tóth Milán, Rácz (Horváth R.)
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gúlszerző: Csilus (70′) illetve Kulcsár K. (90+2′ – büntetőből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!