A Goldfisch Darts Opent követően sem maradtak erőpróba nélkül a sportág szerelmesei, hiszen a Haladás Sportkomplexumban kialakított pályákon bonyolították le a Magyar Darts Liga versenysorozat újabb, immár hetedik állomását. A megmérettetésre ezúttal is szép számmal érkeztek jelentkezők, a szervezők elmondása alapján 28 fő vett részt a ligafordulóban.

A szombathelyi színeket képviselő dartsozókon kívül érkeztek játékosok Körmendről, Zalaegerszegről, Sopronból, Gyulakesziről is, így biztosítva és garantálva a rendezvény sokszínűségét, valamint az erőpróba magas színvonalát is. A lebonyolítási rendszer nem változott, így először a csoportkörökre került sor és a két legjobb versenyző jutott az egyenes kieséses szakaszba.

Ott már sokkal nehezebb feladatuk volt a játékosoknak, hiszen négy nyert legig dobálták a nyilat és egy-egy siker vagy kudarc a kiszállóknál akár győzelmet, esetleg vereséget is jelentett. A kiélezett nyolcaddöntők után meglehetősen érdekesen alakult a forgatókönyv, hiszen a negyeddöntők során 4-0-val léptek tovább a győztesek. A meglepetések sora itt még nem ért véget.

Kozmor József ugyanis meglehetősen könnyű találkozón búcsúztatta Kámán Lehelt, aki az elmúlt hónapokban sorozatban nyerte a tornákat. Ezúttal be kellett érni a harmadik hellyel. A másik ágon Csóka András magabiztos játékkal rukkolt ki, nem is talált rajta fogást Takács Zoltán. Ezúttal tehát házidöntőt rendeztek, két Szombathelyi Darts Club SE versenyző főszereplésével.

A fináléban aztán mindent megpróbált Kozmor József, de nem tudta megismételni korábbi szakaszban mutatott eredményes játékát, így Csóka András magabiztosan lett aranyérmes. Az SZDCSE elnökének teljesítményét jól mutatja, hogy ezen a játéknapon összesen csak hat leget engedélyezett ellenfeleinek a lejátszott hat találkozón.

Ugyanakkor ki kell emelni az ezüstérmes Kozmor Józsefet is, aki a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállóra kiírt versengésben alkodott nagyot. Egy 130-as állásról sikerült befejeznie egy leget Moldvai Balázs ellen a legjobb 16 között, ennél nagyobb checkout nem született. Ezzel a második hely mellett a a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából fennálló extra díjazást is megnyerte.

Magyar Darts Liga – 7. forduló

1. Csóka András – 32 pont
2. Kozmor József – 24 pont
3-3. Kámán Lehel és Takács Zoltán – 16-16 pont

Összesített pontverseny:
1. Kámán Lehel – 168 pont
2. Kozmor József – 144 pont
3. Dobos Dávid – 128 pont
4. Csóka András – 116 pont
5. Kámán Csongor – 104 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!