Mindkét együttes jól kezdte a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es idényét. A Nyíregyháza a Dorog csapatát 3-2-re győzte le, majd a legutóbbi fordulóban Tiszakécskéről hozták el a három bajnoki pontot (1-4). Nem véletlen, hogy bizakodtak a nyírségi szurkolók a Szombathelyi Haladás elleni összecsapást megelőzően. Ugyanakkor a zöld-fehér szimpatizánsok is joggal voltak optimisták.

Németh Szabolcs irányításával nemcsak a mutatott játékban javult folyamatosan a vasi együttes, hanem eredményességben is előreléptek. A Nyíregyházával ellentétben két komolyabb erőt képviselő, titkon a feljutást megcélzó alakulat ellen bizonyított a Hali. Először Pécsett nyertek (0-1), majd hazai környezetben a hosszabbítás pillanatában értékesített büntető miatt kellett megelégedniük az egy ponttal.

Az izgalom tehát garantált volt, ráadásul meglepetést is hordozott magában az összecsapás. Mindkét gárda védelme masszív és kreatív gyors támadók révén hamar gólveszélyt teremthetnek a labdarúgók. Ennek megfelelően tipikus egygólos és gólzáporos találkozót is kerekíthettek volna a csapatok. A forgatókönyv nem is tért el a várakozásoktól.

Ismerős arcokból sem volt hiány, hiszen a nyírségiek soraiban több egykori Hali játékos is pályára lépett. Ott volt a kezdőcsapatban Jánvári és Novák is, akik korábban a szombathelyiek sikeréért harcoltak. A kezdést követően tapogatózó játékkal rukkoltak ki a csapatok. Mindkét együttes próbálta a saját elképzeléseit megvalósítani és akaratát az ellenfelére erőltetni.

Ez azonban nem igazán sikerült, hiszen mindkét csapat a biztos védekezését nem merte feladni, kockáztatva, hogy hátrányba kerüljenek. Így leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a főszereplők, persze kisebb-nagyobb helyezetekig így is eljutottak a támadók. Ilyenkor vagy rossz megoldást választottak, vagy a kapusok jártak túl a csatárok eszén.

Aztán Tóth villant meg többször is, akivel nem igazán bírtak a Spartacus védői. Legközelebb a félidő derekán járt a gólhoz, ekkor Jánvárit forgatta meg, éles szögből leadott bombáját a kapusnak kellett hárítania. A legnagyobb helyzet mégis a nyírségi alakulat előtt adódott, a találattól csak a kapufa mentette meg a szombathelyi együttest, így 0-0-ás állással vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő is hasonlóan nagy csatát hozott, ahogy azt várták is a szurkolók. A lendülettel és a lelkesedéssel nem volt gond, a pontossággal viszont igen, így több helyzet kialakulása ment veszendőbe. A trénerek a nagy hőség miatt sokat és sűrűn cseréltek, újult erőt biztosítva játékosaiknak.

Jót tett a változtatás a Haladás játékának is, de csak helyzetekig jutottak a csapatok, gólt nem sikerült szerezni az együtteseknek. Így maradt a gólnélküli döntetlen és ezzel mindkét gárda tovább őrzi veretlenségét.

Nyíregyháza Spartacus FC – Szombathelyi Haladás 0-0 (0-0)

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Holdampf, Szekér (Romic) – Kiss B., Csilus, Tóth M. (Monori) – Tóth-Gábor (Horváth G.).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!