Egy gyűjtőnek minden pénzt megér – gondolhatják mindazok, akik még nem ragaszkodtak olyan erősen valamihez. Nagy reneszánszát éli most a nyolcvanas évek videojátékainak, amelyek az idő múlásával sem kopnak ki a köztudatból, ráadásul a konzolok térhódításával már világbajnokságokat rendeznek a felhasználók számára – amelyet már televízión keresztül közvetítenek is.

Nem véletlen, hogy az egykor méltán ismert és népszerű vízvezetékszerelő kalandjai sosem érnek véget. A Super Mario Bros. megélt megannyi ráncfelvarrást, módosítást, de továbbra sem veszít értékéből. S, hogy mennyit is ér valójában ez a játék? Egy gyűjtőnek tényleg minden pénzt. Egészen pontosan két millió dollárt sem sajnáltak érte!

A bontatlan csomagolású játékok tekintetében az eddigi csúcstartó – 2021 nyarán – egy Super Mario 64 lett, amelyért 1,5 milliót csengettek ki egy árverésen. Ezt tornázta fel a Super Mario Bros. kiadás, amely megjelenésekor még csak 25 dollárba került. Nem is okozott meglepetést, hogy az 1985-ös kiadású programnak sikerült túlszárnyalni a várakozást.

Pedig a szóban forgó játék elég sok kézen futott át. Tavaly egy magángyűjtőtől vásárolta fel a Rally, amely akkor 140 ezer dollárt szurkolt le, most pedig tizennégyszeres haszonnal adtak túl rajta. Hogy mi ért ennyit egyetlen játékon? Szakértők szerint a Nintendo státusza mellett sokat nyom a latba az a tény is, hogy már nem gyártják és persze bontatlan csomagolása van.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!