A versenyen a csúszdázás, a vízben kézállás, a fejes ugró verseny és a sellőúszás mellett a legrangosabb megmérettetés a Nemzeti Vízi Vágta volt. A Vízi Vágta alkalmából a szülő vagy nagyszülő gyermekével, vagy unokájával a hátán vagy a nyakában 17 métert futott a vízben. A döntőbe a legjobb 2 női és férfi „paripa” került be. Magyarországon egyedülálló verseny igazi különlegességnek számít Szombathely sportpalettáján. A versenyeket és az eredményhirdetéseket a strandolók is a helyszínen követhették.

A Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében újabb vízi játékok szerepeltek a kínálatban. A programban a nagy sikerű cápabirkózás és a vízi rögbi bemutató jelleggel szerepelt a palettán a nézők, valamint a résztvevők legnagyobb örömére. A játékok sorában szerepelt a vízi kosárlabda, a büntetődobó verseny, a vízi rögbi, a fejesugrás a páros matracos úszás és a Magyarországon egyedülálló Nemzeti Vízi Vágta, apa viszi gyermekét és anya viszi gyermekét. A látványos és roppant izgalmas versenyen minden résztvevő nagyon jól érezte magát, külön öröm volt, hogy rekordszámú versenyző nevezett a versenyekre.

Varga Jenő ezúttal is nemcsak szervezőként és ötletgazdaként, hanem műsorvezetőként is tevékenyen közreműködött a rendezvény sikeréért. A megmérettetésen sort kerítettek arra is, hogy kiderüljön ki a legsportosabb és a legtöbbet a tófürdőre járó résztvevő(k), aki(k) külön elismerést kapott/kaptak. Az idei esztendőben a Jakab család nyerte az elismerő serleget, hiszen három generáció szinte minden nap kint volt a Tófürdőn. Nekik és minden résztvevőnek, helyezettnek ezúton is gratulálunk.

Érdemes lesz a következő hétvégén is kilátogatni a Tófürdőre, hiszen igazán sportos csemegének ígérkezik a szombaton 14 órától kezdődő II. Szombathelyi EXATLON verseny, amelyet 5 korcsoportban, mind a két nemben bonyolítanak le a szervezők. Vasárnap pedig az Európai Uniós támogatásból megvalósuló Erős Ember versenye – KETTLEBELL tartás, marok szorítóerő, tömött labda dobás lökés és fekve nyomás Gadó András vezetésével. Találkozzunk OTT!

Eredmények:

Fejesugrás:

Lány:

  1. MAKÓ ANNA
    2. PILLING ALEXANDRA
    3. ZIMMER LIÁNA

Fiú:

  1. WÖRFINGER EDUÁRD
    2. SZEKÉR MILÁN
    3. VIDOS BENCE

Vízi büntetődobás:

Lány:

  1. ZIMMER LIÁNA
    2. NOVÁK ANNA
    3. ERDÉLYI JÁZMIN

Fiú:

  1. TOMASEVICZ PÉTER
    2. BARANYAI LEANDRÓ
    3. CURTICÉAN DOMINIK és TOLDI KRISZTOFER

Páros matracos evezés:

Lány:

  1. MAKÓ ANNA – HERMÁN DOROTTYA
    2. ZIMMER LIÁNA – ERDEI JÁZMIN
    3. MAKÓ JÓZSEFNÉ – LÁSZLÓ ERZSÉBET

Fiú:

  1. KÁNTOR KRISZTIÁN – PILLINGER LEVENTE
    2. SZEKÉR MILÁN – VIDOS BENCE
    3. SZAKOS GERGŐ – TOMASEVICZ PÉTER

Nemzeti Vízi Vágta:

Anya gyermekével:

  1. KARÁTFÖLDINÉ EDIT – KARÁTFÖLDI GRÉTI
    2. LÁSZLÓ ERZSÉBET – HERMÁN DOROTTYA
    3. HORVÁTH SZABINA – ZIMMER LIÁNA
    3. HAVASVÖLGYI ÁGNES – ÁDÁM VIOLETTA ÉS JÁZMIN. mind a két gyerekét vinni kellet az anyukának!

Apa gyermekével:

  1. JAKAB JÓZSEF – JAKAB FLÓRIÁN
    2. PULAI PÉTER – PULAI PATRIK
    2. LOKSA TAMÁS – LOKSA LILLA
    3. TOLDI LÁSZLÓ – TOLDI KRISZTOFER

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!