Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a Békéscsaba elleni derbi a Szombathelyi Haladás számára. A hétközi forduló ugyanis némi terhet rakott a hazai játékosok vállára, hiszen első, hazai győzelmére készültek a labdarúgók. A 4. forduló előtt csak egy pontot gyűjtöttek össze a viharsarkiak, akik szintén javítani szerettek volna ezen a statisztikán, így joggal várt mindenki nagy csatát.

Az ismerkedés perceit követően viszont a házigazda akarata érvényesült inkább. Próbálták megszállni a középpályát és a széleket lezárva biztosították a védelem dolgát. Ráadásul a támadóharmadban is eléggé jól muzsikált a csatársor, kisebb-nagyobb helyzetekig a szombathelyiek jutottak. Aztán a félidő derekán már csak az volt a kérdés, hogy mikor születik meg az első találat.

Erre egészen a 34. percig kellett várni, ekkor egy tetszetős szabadrúgás kombinációt követően Holdampf tálalt a kapu előterébe robbanő Németh Milán elé, aki az elvetődő kapus mellett lőtt a hálóba (1-0). Támadásban maradt a Hali, az újabb gólt viszont a vendégek szerezték. Közvetlenül a szünet előtt, az első komolyabb védelmi megingást büntette Farkas Márk (1-1).

A pihenő nem törte meg a szombathelyiek lelkesedését és nagy elánnal estek a Békéscsaba együttesének. Hét perc alatt meg is lett az eredménye, ekkor Horváth Rajmund lépett meg őrzőjétől és kicsit kiszorított helyzetből bombázott a felsőléc alá – hatalmas gól volt. Ez a találat alaposan megtépázta a vendégek harci kedvét, de igyekeztek ismét egyenlíteni, de igazán nem volt átütőerő a játékukban.

A Haladás labdarúgói viszont felszabadultak voltak és jól kontrollálták a találkozót. A hajrában Tóth-Gábor Kristóf előkészítőként, míg Monori Norbert ítélet végrehajtóként villant meg. A két támadó – amely a nyáron érkezett a Haladás együtteséhez – csereként lépett pályára, de már most összeszokott duó benyomását keltették, hiszen a kegyelemdöfést ők adták meg.

Az utolsó percekre elfáradó viharsarki védők mellett cselezgetett Tóth-Gábor, majd adott középre Monorinak, aki egy igazítást követően állította be a 3-1-es végeredményt. Ezen az estén minden csapatrészben jobb volt ellenfelénél a Haladás és sikerével fellépett a tabella 6. helyére. A hazai siker mellett annak is örülhetnek a szimpatizánsok, hogy kedvenceik továbbra is őrzik veretlenségüket.

Szombathelyi Haladás – Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (1-1)

Haladás: Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh M., Bosnjak (Doktorics 51′) – Holdampf, Szekér (Hegedűs 51′) – Kiss B., Csilus, Tóth M. (Tóth-Gábor K. 82′) – Horváth R. (Monori 75′).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Németh M. (34′), Horváth R. (52′), Monori (86′) illetve Farkas M. (43′)

***

Eredmények, 4. forduló:
Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE Hufbau 1-1 (1-1)
FC Ajka-Szolnoki MÁV FC 1-1 (0-1)
Szombathelyi Haladás-Békéscsaba 1912 Előre 3-1 (1-1)
Tiszakécskei LC-III. Kerületi TVE 1-2 (0-1)
Aqvital FC Csákvár-BFC Siófok 0-0
Pécsi MFC-Soroksár SC 1-1 (0-1)
Vasas FC-Budafoki MTE 3-1 (1-0)
Budaörsi SC-WKW ETO FC Győr 1-4 (0-1)
Szentlőrinc SE-Nyíregyháza Spartacus FC 2-2 (0-0)
Dorogi FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0 (0-0)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!