Rendkívül sűrű menetrendje van a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team versenyzőinek. Egymást érik az erőpróbák, amelyeket korábban még a bizonytalanság övezett. A koronavírus-járvány miatt sokáig az edzések lebonyolítása is gondot okozott, a nyitás óta viszont egymást érik a programok, így a nyári időszak alaposan megterhelő mindenkinek.

Elég csak a közelmúlt eseményeire gondolni, hiszen júliusban rendezték Portugáliában a görkorcsolyázók Európa-bajnokságát, amelyen két versenyzővel és egy edzővel a szombathelyi különítmény is részt vett. Egy hét alatt a sportolók 7-7 versenyszámban bizonyíthattak, majd pihenés nélkül utazhattak Németországba, ahol a válogatott edzőtáborozott.

Itt viszont már korcsolyát is váltaniuk kellett, hiszen a téli jeges szezon közeledtével megkezdte a munkát a szakmai stáb. Itt már öt vasi kötődésű versenyző dolgozott – Mercs Abigél országos csúcsot jegyzett, ami további bizakodásra ad okot. Nem meglepő tehát, hogy egy egyszerű interjút mennyire nehéz volt egyeztetni a versenyzőkkel és felkészítőjükkel.

Egy közös – nyílt – edzést megelőzően beszélgettünk Mercs Abigéllel és Sipos Jánossal, akik ezt követően belevetették magukat a munkába. Tették mindezt úgy, hogy az idei évben ez a nyár számukra rendkívül dolgos volt és a közeli jövő sem ígér könnyebbséget. Abigél ugyanis a felsőoktatásban kezdi meg tanulmányait, Janóka pedig a pályán szeretne szintet lépni.

Egy dolog viszont összeköti őket – még pedig Tóth Attila szakosztályvezető, aki mindkettőjük teljesítményét dicsérte az Európa-bajnokság után. Elmondta, hogy nagyon keményen dolgoztak és még a rajtuk kívülálló tényezőktől is függetleníteni tudták magukat. Jó példa lehet ez a kicsiknek, hogy milyen magasságokba lehet alázatos munkával elérni…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!