A debreceni egyetem adott otthont 2021. évi Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakkbajnokságnak, amely három napon keresztül tartott. Az eseményen az ország legjobb versenyzői ültek asztalhoz és közülük többen már bizonyítottak a legmagasabb osztályban. Nem véletlen, hogy hatalmas érdeklődés övezte a bajnokságot, amely a résztvevők számán is megmutatkozott.

A seregszemlére 236 fő jelentkezett, akik egyéniben szerették volna megnyerni saját korosztályuk kiírását és ezzel elhódítani az aranyérmet. Ugyanez volt a célja annak a 40 csapatnak is, amely a rapdi bajnoki címért szállt ringbe. A rendezvényen két szombathelyi is bizonyította, hogy korosztályukban ők a legjobbak, ezzel pedig az aranyérmet és a mellé járó oklevelet is átvehették.

A Haladás VSE kötelékébe tartozó Gömböcz Zsófia végig kiváló versenyzéssel léphetett végül a dobogó legmagasabb fokára az U18-as korosztály mezőnyében. Az erősebbik nem képviselői között az U16-os korcsoportban induló Borhy Marcell sem érte be kevesebbel, mint az első hely. Utóbbi a Szombathelyi Sportiskola játékosaként vett részt az erőpróbán.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!