Egymást érik a versenyek a vasi dartsosok legnagyobb örömére. A legutóbbi hétvégén még Magyar Darts Liga fordulónak adott otthont Szombathely, ezúttal pedig ismét egy Goldfisch Darts Openen vehettek részt a sportbarátok. A nyílt megmérettetés már a hatodik kör volt a 2021-es esztendőben, a nyári időszak pedig alaposan átírta az összesített pontversenyt is.

A nyaralás miatt akadtak olyan versenyzők, akik kényszerűségből kihagytak 1-1 fordulót, ennek eredményeként többen, nagyot tudtak előrelépni. A vasárnapi rendezvényen már 31 fő vett részt, az emelkedő létszám is azt mutatja, hogy nagy igény van az olyan rendezvényekre, amelynek célkeresztjében a darts sportág áll. Ezúttal is szép számmal érkeztek versenyzők más településekről.

Jákról, Körmendről, Sopronból, Győrből, Zalaegerszegből és még a Szigetközből is jöttek sportbarátok, hogy megméressék magukat a nyílt erőpróbán. A csoportkörök után a legjobb 16 között már olyan párosításokra került sor, amelyek elődöntőnek vagy akár finalénak is beillett volna. Hatalmas csatát és látványos mérkőzéseket hozott az egyenes kieséses szakasz.

A legjobb négy közé a nap legjobb formájában játszó játékosok kerültek. Kámán Lehel ezúttal kényetelen volt fejet hajtani Alexits Tamás előtt, aki az idei pontversenyt magabiztosan vezeti. A másik ágon a hazai színeket képviselő Csóka András 4-1re győzte le a pápaiak tehetséges versenyzőjét Borbély Andrást, aki így bronzérmesként fejezte be a napot.

A döntőben Alexits Tamás gyorsan 2-0-ra lépett meg, de ellenfele nem adta könnyen magát. Csóka Andrásnak sikerült fordítania, ráadásul erőt meríthetett egy 145-ös kiszállójából is. Ezután viszont ismét a ranglista élén álló Alexits percei következtek, először egyenlített, majd a győztes, negyedik leget is bezsebelte, nem érdemtelenül!

Ennek köszönhetően nőtt az összetettben is élen álló dartsozó előnye Csóka Andrással szemben, aki a második hely mellett egy egyéni elismerést is elhozott. A Goldfisch Horgászbolt jóvoltából ezúttal is díjazták a szervezők alegmagasabb kiszállót. Kopácsi Lajos még a csoportmérkőzések során, míg az SZDCSE elnöke a döntőben dobott egy 145-öst, így megosztoztak a különdíjon.

GOLDFISCH DARTS OPEN 2021 – 6. forduló

Eredmények:
1. Alexits Tamás – 32 pont
2. Csóka András – 24 pont
3-3. Kámán Lehel és Borbély András – 16-16pont

Összessített pontverseny:
1. Alexits Tamás – 140 pont
2. Csóka András – 104 pont
3. Czotter Gábor – 72 pont
4. Budavári Zsombor – 64 pont
5. Dobos Dávid – 62 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!