Már az ötödik fordulót rendezték a hétvégén a Merkantil Bank Ligában. A Szombathelyi Haladás ezúttal idegenben, a III. Kerülti TVE otthonába látogatott. A vasi együttes kiválóan kezdte a szezont, hiszen két-két győzelemmel és döntetlennel a hatodik helyről várta a folytatást, ezzel szemben a fővárosi alakulat három egységgel a 15. pozíciót foglalta el.

Nagy kérdés volt, hogy az idegenbeli kiruccanás alkalmával melyik arcát mutatja Németh Szabolcs együttese, amelynek kifejezett célja volt a pontszerzés. Ezzel együtt szerették volna megőrizni veretlen mutatójukat is a vasi labdarúgók. Az előzetes várakozásnak megfelelően a támadófocit részesítették előnyben a vendégek és próbálták gyorsan dűlőre vinni a dolgokat.

Nem sokáig ismerkedett egymással a két együttes, azonnal helyzeteket próbáltak kialakítani a felek. Az első komolyabb akciót az esélyesebb vendégek jegyezték, a 8. perc végén Csilus játszotta tisztára magát és lőtt, nem sokkal a kapu mellé. Néhány perccel később ismét a Haladás szervezője veszélyeztetett, szabadrúgása a kapufán csattant.

Még néhány komolynak tűnő helyzetet dolgoztak ki a csapatok, de igazán nagyot nem kellett a kapusoknak védenie. A gólnélküli első félidő után joggal reménykedtek a szurkolók az eredményesebb folytatásban. Az időjárás azonban megnehezítette a labdarúgók dolgát, mert a felázott pályán rengeteg pontatlan megoldás borzolta a nézők és a játékosok idegeit.

A nagyobb ziccereket a Haladás játékosok alakították ki, de jól zárt a hazai retesz. Németh Milán próbálkozásánál a kapus a helyén volt, míg Kiss Bence beadása egy védő lábáról pattant akapufára. Az utolsó percben Rácz került helyzetben, azonban forintos labdáját nem sikerült értékesíteni: keresztbe lőtte el a kapu előtt, így nem született gól a találkozón.

Bár végig sokkal többet birtokolta a labdát a Szombathelyi Haladás, hősiesen védekeztek a fővárosi labdarúgók és néhány apróbb helyzetet ők is kialakítottak. Összességében megérdemelt eredmény született, amelynek inkább a III. Kerületi TVE szurkolói örülhetnek. A vasi szimpatizánsok pedig azzal vigasztalhatják magukat, hogy ismét megőrizte veretlenségét a bajnokságban.

III. Kerületi TVE – Szombathelyi Haladás 0-0

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Bosnjak, Doktorics (Hegedűs 70′) – Holdampf, Németh M. – Kiss B., Csilus, Horváth (Rácz 70′) – Tóth-Gábor K. (Monori 56′).
Vezetőedző: Németh Szabolcs

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!