Rendkívül eseménydús napok állnak a Haladás VSE férfi futsal együttes háta mögött. A bajnoki nyitányt követően a Bajnokok Ligája-előselejtezőre készült Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese, amely a sorsolást követően C-csoportba került. Itt a norvég, a luxemburgi és az albán aranyérmessel körmérkőzés formában döntötték el, hogy ki jut a legjobb 32 közé.

A selejtezőt buborékos rendszerben Tiranában bonyolították le, ahol a szombathelyiekre négy nap alatt három találkozó is várt. Az Utleira (5-1) és a Differdange (4-3) felett aratott győzelmet követően biztosnak mondható volt a Haladás továbbjutása, már csak azért is, mert a Tirana együttese meglepetésre kikapott a második napon a norvég bajnoktól.

Ennek ellenére rendkívül eseménydús, harcos mérkőzést hozott a az albánok elleni, csoportelsőségért zajlott derbi. Jól kezdett a vasi alakulat, több veszélyes akciót vezettek és az 5. perc elején Henrique Diniz révén a vezetést is megszerezte. Támadásban maradt a Haladás, aminek köszönhetően Nagy Kevin is feliratkozott a góllövők listájára, növelve ezzel a különbséget.

A folytatásban felbátorodtak az albánok és a szünet előtt még szépítettek, majd a második félidőben Alaszticsnak kellett több bravúrt is bemutatni. Hogy ne kelljen izgulni a véghajrában, arról Dróth Zoltán gondoskodott, aki 36. perc végén kettőre növelte a különbséget. Az utolsó perc kezdetére ismét faragott a hátrányon a Tirana, de Alaj találata egyben a végeredmény beállításához volt elegendő.

Háromból-három összecsapást nyert így meg Albániában a Haladás, így biztossá vált, hogy ott lesznek a szombathelyi futsalosok a legjobb 32 között. A kvartett többi együttese egyaránt 3-3 ponttal fejezték be a küzdelmet. A legjobb csoportmásodikként az azeri Araz együttese vívta ki a jogot és lesz ott a következő körben.

Tirana (ablán) – Haladás VSE 2-3 (1-2)

Haladás: Alasztics – Longo, Dávid, Rezala, Vas Á.
Csere: Gyimesi, Homlok – Kovács, Nagy K., Hajmási, Dróth, Gerencsér, Henrique Diniz

Gólszerző: Mejnizi (16′), Alaj (39′) illetve Henrique Diniz (6′), Nagy Kevin (10′), Dróth (36′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!