Már hetek óta gőzerővel készül a szombathelyi kosárlabda együttes a közelgő hazai bajnoki startra, valamint nemzetközi porondra is. Ennek megfelelően már a nyár elején körvonalazódott a keret, akadtak távozók és erősítésből sem volt hiány. A játékosok érkezéséről a Hungarysport is rendszeresen, hosszabb összeállításokkal jelentkezett.

Csak úgy, mint Gasper Okorn távozásáról, akinek a helyét Milos Konakov, korábbi másodedző vette át. Az új vezetőedző által irányított csapat kiváló hangulatú edzéseken vehetett részt. A felkészülés korai szakaszában leginkább az erőnlétre és az állóképességre helyezték a hangsúlyt a szakemberek. Az utóbbi napokban viszont már a technikai fejlesztésre került sor.

Hétfőn már az első felkészülési mérkőzést is lejátszotta a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese. Hazai környezetben az OSE Lions csapatával mérték össze tudásukat a vasi sárga-feketék, melyet végül az esélyeknek megfelelően a sárga-feketék nyerték. Magabiztos játékkal 69-56-ra diadalmaskodott a regnáló bajnok.

Kedden pedig nyílt edzésen vehett részt a sajtó munkatársai, akik a szakmai stáb mellett a játékosokat is faggathatták az elvégzett munkáról, valamint a közelgő erőpróbákról. A tréningen részt vett az együttes korábbi vezetőedzője, Gasper Okorn is, aki a szakmai munkát felügyeli és tanácsadóként segíti a Falco csapatát. A felkészülés hajrájához közeledve a finomhangolásé lesz a főszerep. A bajnokcsapat szerda reggel útnak idul egy szlovéniai edzőtábor vár a játékosokra.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!