A legutóbbi hétvégén sem maradtak verseny nélkül az ország legjobb súlyemelői. A legendás sportoló nevét őrző Messzi István Emlékversenyt immár 21. alkalommal rendezték meg Kecskeméten. Az ünnepélyes megnyitót követően az olimpiai ezüstérmes súlyemelő emléktábláját koszorúzták meg a város elöljárói, majd ezt követően a versenyzőké volt a főszerep.

A megmérettetésen ott volt a Haladás VSE kiválósága, Gyürüs Barbara is, aki ezúttal a +87 kg-os súlycsoportjában indult. A szombathelyiek reménysége nem is okozott csalódást, hiszen szakításban 86 kilogramm, míg lökésben 105 kilogramm teljesítményre volt képes. Összetettbeni 191 kilogrammos eredménye aranyérmet jelentett a súlyemelőnek, aki bizakodó a jövőt illetően.

– Úgy érzem jól sikerült ez a verseny. Jó állapotfelmérő volt a közelgő Európa-bajnokságra. Kicsit aggódtam, mivel a miénk volt az utolsó verseny és késő délután kezdődött. Drukk volt bennem, nehogy rosszabb legyen a teljesítményem. Szakításban 86kg-ot teljesítettem, lökésben pedig 105 kg sikerült. Remélem a további felkészülésem is akadálymentes lesz és egy nagyon jó eredménnyel zárom a kontinensviadalt – osztotta meg gondolatait Barbi.

Márkus Erzsébet tanítványának sok ideje nem lesz a kikapcsolódásra, hiszen már csak a finomhangolás van hátra. Szeptemberben 24-én kezdődik a junior és U23-as Európa-bajnokság, amelynek a finnországi Rovaniemi ad majd otthont. Gyürüs Barbara célja, hogy a kontinensviadalon szakításban 88, lökésben pedig 110 kg körüli eredményt érjen el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!