Augusztus első hetében kezdte meg a közös munkát a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese, amely a közelgő 2021/2022-es szezonra hangol. A vasi sárga-feketék keretét sikerült egyben tartani és minőségi légiósok mellett válogatott kosarast is sikerült igazolnia a szakmai stábnak. Ennek megfelelően ütőképes csapat formálódik az Aréna Savariában.

Kedd délután a sajtó megjelent képviselői előtt nyílt edzést tartott a magyar bajnok, majd szerda hajnalban már újabb kihívás várt a kosarasokra. Az úticél Szlovénia, így egy ötórás utat követően foglalhatják el a szállást az edzőtáborban résztvevők. Ezt követően az esti órákban edzést vezényel majd Milos Konakov. Az itt eltöltött néhány nap meglehetősen eseménydúsan fog telni a szakmai stábnak és a játékosoknak is.

Erőnléti és taktikai edzések mellett két komoly erőt képviselő csapatok ellen mérkőzik meg a Falco alakulata. Az ellenfelek kilétét még egyenlőre titok övezi, ugyanakkor a vezetőség mindenképpen jelezni fogja a szurkolók felé, hogy ki ellen kell helyt állnia a szombathelyieknek. Ugyanakkor nem ez lesz az egyetlen erőpróba, ami Váradi Benedekékre vár ezen a nyáron, kora ősszel.

Szervezés alatt van a Horváth Zoltán Emléktorna is, amelyre komoly csapatokat várnak a vasi megyeszékhelyre. A klub vezetői részleteket még nem osztott meg, ugyanakkor azt megerősítették, hogy meglepetés szurkolói relikviákra lehet majd szert tenni a rendezvényre, amelyet szeptember 10-11. között rendeznek meg az Aréna Savariában. Jó hír, hogy a szimpatizánsoknak is tartanak nyílt edzést, ahol találkozhatnak a játékosokkal, vezetőkkel.

Milos Konakov vezetőedző elmondta a keddi tréningen, hogy a csapat szerkezetében nagy változást nem eszközölt. Gasper Okorn által megkezdett úton járna a kerettel, amelynek alapja a kemény védekezés lesz. Támadásban is csak a legszükségesebb változásokat hajtották végre, hogy bővítse a csapat repertoárját, amire szükség lesz az idei bajnokság és BL-szereplés során is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!