A Merkantil Bank Liga NB II. 6. fordulójában vasárnap 19 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Szeged Csanád-Grosics Akadémiát fogadja.

A haladas.hu előzetese szerint a Németh Szabolcs vezette szombathelyi együttes öt fordulót követően veretlen a bajnokságban, ezt a Haladáson kívül a húszcsapatos NB II-ből már csak öt gárda mondhatja el magáról. A vasiak kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban, idegenben még egyet sem, így 9 ponttal a 7. helyen állnak. A Haladás Sportkomplexumban eddig két meccset vívtak a zöld-fehérek: az ETO (1-1) és a Békéscsaba (3-1) ellen. Legutóbb a III. kerületi TVE otthonában 0-0-ra végzett a szombathelyi együttes.

Az alföldi csapat két győzelemmel – Békéscsaba idegenben 1-0, III. kerületi TVE otthon 3-0 – kezdte a bajnokságot. A jó rajtot nem követte hasonlóan jó folytatás, Budafokon 1-1-re végzett a szegedi csapat, Dorog ellen Tatabányán 1-0-ra kikapott, múlt vasárnap pedig odahaza 1-1-et játszott a Tiszakécskével. A korábban az FTC-ben is futballozó szegedi edző, Dragan Vukmir együttese egy hellyel és egy ponttal áll a Haladás mögött: 8 ponttal a 8. pozíciót foglalják el a kék-feketék. Az alfölideknél három korábbi Haladás-futballistát, Mohl Dávidot, Simon Ádámot, Gajdos Zsoltot találjuk. A Szeged másodedzője pedig az egykori Hali-gólvágó, Andorka Péter.

Az előjelek kedvezőek a Hali számára. A 66. Haladás-Szeged bajnoki összecsapás előtt elmondható, hogy a Tisza-parti gárda immáron 59 éve (!) képtelen legyőzni a zöld-fehéreket Szombathelyen, az utóbbi másfél évtizedben pedig egyáltalán nem kapott ki – a Tisza-partján sem – a Haladás a Szegedtől.

Érdeklődésünkre a meccs előtt a Hali mestere elmondta, hogy ma este is nagy szükség lesz a zöld-fehér drukkerekre.

– Nyilvánvaló mindent megteszünk, hogy hazai pályán megnyerjük a mérkőzést. A héten sajnos több játékosunk betegség miatt nem tudott 100%-os edzésmunkát végezni, nagyon bízom benne ez a teljesítményükön nem fog meglátszani. Az ellenfelünk egy fegyelmezett jó csapat. Az eredmény eléréséhez nagyon magas szinten kell teljesítenünk. Remélem holnap jól játszunk és legyőzzük az ellenfelünket – fogalmazott Németh Szabolcs, aki a klub hivatalos honlapjának bővebben is elmondta várakozásait.

– Masszív, jó csapat a Szeged, több jó játékosa van, ismét elmondhatjuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Az elmúlt évek és az idei bajnokság tapasztalata alapján egyik csapat sem mehet biztosra a másik ellen, minden egyes pontért, minden egyes győzelemért meg kell dolgozni. De mi úgy készülünk – és nem is lehet más célunk, mint a három pont megszerzése. A csapat egyre jobban próbálja elsajátítani, amit a szakmai stáb kér tőle, hiszem, hogy eredményesek leszünk. A mieink sok helyzetet kialakítottak a bajnokságban, de sokat ki is hagytak. Fontos, hogy türelmesek legyünk a kapu előtt, felesleges stresszelni, hiszen akkor csak hibázik az ember. A helyzetek jönnek majd, nyugodtnak, higgadtnak kell maradni, nagyon fontos a koncentráció. A csapattól azt is várom, hogy az eddig látott, jó értelemben vett agresszív futballt mutassa ma is. A mérkőzés után két hét szünet jön a bajnokságban, egy győzelemmel a hátunk mögött könnyebben, jó hangulatnak telne a munka – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője.

Délczeg, Hegedűs sérülése miatt nem tud segíteni, Guzmics és Tóth M. játékengedélye pedig továbbra sem érkezett meg Szombathelyre.

A Szombathelyi Haladás – Szeged-Csanád Grosics akadémia bajnokit ezúttal is mi közvetítjük élőben!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!