ITT már megírtuk, hogy a kiváló fizioterápiás főorvosra, a mindenki által tisztelt sportorvosra, a Haladás és a Falco egykori csapatorvosára és amatőr teniszezőre emlékezett a versenybe szálló 23 teniszpáros.

Köszönhetően a sportnak is, Andits Tamás mindig fiatalos volt testben és gondolkodásban egyaránt. Utolsó pillanatig, 78 éves korában bekövetkezett váratlan és fájdalmas haláláig gyógyította a betegeket.

Emlékére szombaton egész nap pattogtak a teniszlabdák a Savaria Tenisz Club kiválóan előkészített minőségi salakos pályáin. Történt ugyanis, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sport,-és Ifjúsági Irodája a város teniszt kedvelő amatőr játékosai részére, a hétvégén első alkalommal rendezte meg a 25-tól egészen a plusz 70 éves korosztály számára a páros teniszversenyt.

A mérkőzések megkezdése előtt Palotai Zoltán főszervező, Horváth Tihamér, Szabó Péter és természetesen Andits doktor özvegye is felelevenítette Tamással kapcsolatos, főleg sportos élményeit.

Andits főorvos pedig fentről is segített. Egykori felesége ugyanis valósággal szárnyalt a 4 női páros számára megrendezett versenyen. Később az is kiderült, hogy a hölgyek páros versenyét Tamás özvegye, Anditsné Horváth Ágnes és Kupiné Marton Ildikó nyerte meg.

A +120 évesek kategória győztesei annak köszönhették sikerüket, mert jól bírták erővel. A Dr. Birosz Béla – Polyák Kálmán páros közel 7 órán keresztül küzdött ellenfeleivel.

Jóna László és Pálóczi László duó bizonyult a legjobbnak a -120 évesek kategóriájában. Mindkettejüknek volt személyes kötődése, kapcsolata dr. Andits Tamáshoz.

Ezek a fotóink a 3 legjobb férfi páros körmérkőzésein, a verseny 1-3. helyét eldöntő összecsapásain készültek.

Az emlékverseny hangulata méltó, a színvonala magas, az ebéd pedig – köszönhetően a helyet adó Savaria Tenisz Club vezetésének – rendkívül finom volt.

És akkor most jöjjenek a kiválóan szervezett emlékverseny kategóriánkénti részletes eredményei!

Női páros: 1. Anditsné Horváth Ágnes – Kupiné Marton Ildikó, 2.Cser/Fröhlich, 3.Lisztesné/Somogyiné. 

Férfi páros (-120 év): 1. Jóna László és Pálóczi László, 2. Poór/Süle, 3. dr.Rajki /Héra. 

Férfi páros (+120 év): 1. Dr. Birosz Béla – Polyák Kálmán, 2.Donázy/Szabó, 3.Bilicsi/Palotai. 

Ezek a felvételeink a +120 éves párosok eredményhirdetésén, illetve a vándorserleg átadásán készültek.

A dr. Andits Tamás Tenisz Emlékversenyt a tervek szerint 2022-ben is megrendezik.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!