Ahogy korábban beszámoltunk róla, rendkívül népes magyar delegáció részvételével zajlik a japán fővárosban a Paralimpiai Ötkarikás Játékok. Az érmek terén is rendkívül jól állnak honfitársaink, de a hétfői nap leginkább a vasi sportbarátok számára volt különleges. A szombathelyi Ekler Luca a 100 méteres síkfutást követően távolugrásban állt rajtvonal mögé.

A világrekorder esélyeshez méltó módon versenyzett és már az első ugrásával 5.60 méterrel egyből az élre állt. Edzőjével elsődlegesen egyéni legjobbját a 5.87 métert szerette volna megjavítani. Az ellenfelek pedig nem is nagyon tudták megközelíteni. Bár a második ugrását Luca elrontotta (belépett – a szerk.), ezt követően tovább növelte üldözőivel szembeni különbséget (5.63 m).

A T38-as kategóriában induló ellenfelek becsülettel próbálkoztak, de ezen a napon egy erőtől és magabiztosságtól duzzadó magyar versenyzőt nem sikerült megszorongatniuk. Ezzel Ekler Luca a 100 méteres síkfutásban elért negyedik helyét követően aranyérmet szerzett – kilencre növelve ezzel a magyar különítmény medáljainak számát is.

A távolugrásban elért elsőségét követően sem tér még haza a vasi paraatléta, hiszen még egy számban, a női 400 méteres síkfutásban is érintett még. Ezt a versenyszámot majd szeptember 4-én, szombaton rendezik, egyből a döntővel, amit a tervek szerint 20:34-kor – magyar idő szerint 13:34-kor – bonyolítanak le. Remélhetőleg akkor is lesz miért örülni…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!