A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a következő szezonra a másodosztályú bajnoki menetrendet. Ebből kiderül, hogy hivatalosan szeptember 13-án startol az évad és rendkívül hosszú kiírásra számíthatnak a főszereplő együttesek. Ráadásul két Vas megyei együttes is ott lesz az induló csapatok között, amely tovább fokozhatja a sportbarátok érdeklődését.

Mint ismert a Sárvár Futsal együttese egy évvel ezelőtt alakult, baráti társaságból hogy a regionális bajnokságot követően osztályt tudjanak váltani. Az NB III. küzdelmeit ugyan megnyerték, de a jóval erősebb – szintén aranyérmet nyerő – Csömör legyőzte a feljutásért zajló párharc során. Ugyanakkor több együttes már nem tudta vállalni a másodosztályt.

Így a Sárvár erőnyerőként jutott fel és vállalta a nehezítő körülményt, amely utánpótláscsapat indítását is tartalmazza. Ezzel együtt az ellenfelek is elég messze lesznek, hiszen több fővárosi alakulat mellett (REAC, ELTE-BEAC, UTE) akadnak távoli vidéki ellenfelek is (Tihany, Pécs, Dunaújváros). Ami viszont különös pikantériát ad az idei szezonnak, az a zöld-fehér megyei rangadó.

A Haladás VSE második számú csapata szintén az NB II. nyugati csoportjában szerepel és a legutóbb a felső-házi rájátszásig menetelt. Ekkor az élvonalbeli keretet sújtó sérüléshullám miatt szinte a komplett keret szintet lépett és az évet utánpótláskorú játékosokkal fejezte be. Az első párharcra Szombathelyen kerül majd sor október 18-án, a sárvári visszavágót január 31-én rendezik.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!