Nincsenek könnyű helyzetben a táncoktatók, tánciskolák, hiszen bár keményen készültek hétről-hétre, a koronavírus-járvány miatt sokáig kérdőjeles volt a versenynaptár is. Emiatt a növendékek leginkább az órákon gyakorolhattak, “éles szituáció” nélkül. Ezen is próbált segíteni Vincze Csaba és Szárnyas Mónika, aki két legyet próbált ütni egyetlen csapással.

A hagyományoknak megfelelően a nyár végén megszállták a szombathelyi Fő teret a Westside Táncsport Egyesület kötelékébe tartozó kicsik és nagyok, hogy megmutassák tudásukat. A begyakorolt koreográfiák és a lelkes előadás nagyon inspiráló volt, többen ugyanis végig nézték a produkciókat és kérdezgették, hogy mikor lesz folytatása az ízelítőnek.

Szerencsére a táncosok jól bírták a gyűrődést, így kora délutántól napnyugtáig kisebb-nagyobb megszakításokkal ropták. Sőt, a csapat néhány tagja egy közeli településen kellett megjelenni, szintén egy előadás miatt, így egész napos fesztivált kanyarítottak a táncosok. Ahogy Vincze Csaba, az egyesület alapítója és vezetője elmondta, kettős célja volt a családi napnak.

Egyrészt a hagyományoknak megfelelően szórakoztatni szerették volna a szombathelyieket, másrészt közönség előtt könnyebb gyakorolni is egyes tánclépéseket, koreográfiákat. Ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy látva milyen közösséget alkotnak a növendékek, többen akár épp a helyszínen láttottak miatt kaphatnak kedvet a csatlakozásra.

Aki pedig lemaradt a Westside TSE szombathelyi családi napjáról se búsúljon. Vasárnap Kőszeget is meghódítják Szárnyas Mónika és Vincze Csaba tanítványai. Ezen felül pedig hamarosan már versenykörülmények között is bizonyíthatnak a vasi megyeszékhely táncosai regionális és országos megmérettetéseken. Látva, milyen alappal rendelkeznek, szép sikerek várnak a táncosokra…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!