A magyar labdarúgó válogatott folytatta szereplését a világbajnoki-selejtezőben. A 4. fordulóban az angol nemzeti együttes látogatott Budapestre és bár a szurkolók nagyon bíztak egy meglepetés eredményben, nem sikerült pontot szereznie Marco Rossi csapatának. A szigetországiak a második játékrészben vitték döntésre a mérkőzést és 4-0-ra hozták a számukra kötelezőt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Az összecsapás tiszteletére – vagy annak árnyékában – David Beckham, az angolok egykori csapatkapitánya osztott meg kis videós összeállítást. A hozzá tartozó írás pedig kiemeli, hogy rendkívül büszke és hálás a sorsnak, amiért egy ilyen futballimádó nemzetben 115 alkalommal léphetett pályára. Hasonlóan a pályafutásához, a nemzeti együttesban is akadtak nehéz pillanatai a középpályásnak.

Emlékezetes pillanat volt az 1998-as világbajnokságon az argentinok elleni piros lapot érő rúgása vagy a négy évvel későbbi büntetője. Látványos gólokból sem volt hiány, összesen 17 alkalommal talált be. Az angolok válogatottsági rekorderek listáján harmadik, amelynek 1996 és 2007 közti időszakban a csapatkapitánya is volt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!