Nemcsak a pályán, azon kívül is hatalmas adok-kapok alakult ki a Magyarország-Anglia mérkőzés kapcsán. Mint ismert hazánk nemzeti együttese a világbajnoki-selejtezőkör 3. fordulójában Budapesten találkoztak és az esélyeknek megfelelően a szigetországiak nyertek 4-0-ra. Az eredmény mellett leginkább a szurkolói megnyilvánulások és az angol sajtó miatt marad emlékezetes.

Ahogy beszámolt róla oldalunk is, rasszista rigmusok, pirotechnikai eszközök és poharakkal megdobált vendégjátékosok kapcsán születtek írások. Ráadásul az angol szövetség a FIFA szervezetéhez fordult, amelyben kemény fellépést sürgetnek az eset miatt. Ennek árnyékában hangolt Marco Rossi együttese a folytatásra, amelyet vasárnap este Albániában rendeztek.

Mivel válogatottunk vereségével egy helyet rontott a 6 csapatot felvonultató csoportban, így egyetlen pozíció és pont volt a két főszereplő gárda között a különbség. Még az NB I-ben légióskodó Uzuni is kiemelte, hogy az albánok mindenképpen szeretnék legyőzni a magyarokat, azonban csapatunk továbbjutási esélyei csak akkor tarthatóak életben, ha hozzák labdarúgóink a kötelezőt.

A hazai alakulat támadóbb felállást részesítette előnyben és 4-3-3-ban akarta kivívni a három pontot, ezzel szemben Marco Rossi együttese a visszafogottabb 3-4-2-1-es rendszerben lépett pályára. Az már az első percekben egyértelművé vált, hogy egyik csapat sem szeretne gyorsan hátrányba kerülni, így a középpályát szállták meg a felek és azonnal letámadást eszközöltek a főszereplők a saját térfelükön.

Az első. Komolyabb helyzetű negyedórát klett várni, de megérte. Csapatunk tetszetős akció végén veszélyeztetett, igaz gól nem született belőle. Ezután a házigazda is felbátorodott és ők is biztos labdatartás mellett szervezték akcióikat. Az első félidőt Szoboszlai kísérlete zárta. A találta azonban még várni kellett a szurkolóknak!

A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, hiszen kiegyenlített labdabirtoklás mellett kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A szövetségi kapitányok cserékkel próbáltak frissíteni és döntésre vinni a mérkőzés. A slusszpoén a végén érkezett, a magyarok számára kellemetlen kifejlettel.

A 87. percben egy tetszetős albán akció után Broja talált a csereként beálló Dibusz kapujába és állította be az 1-0-ás végeredményt. Ezzel a vereséggel a magyar együttes visszacsúszott a csoport negyedik helyére, míg az albánok a második pozícióba lépett előre.

Albánia – Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orban, Szalai A. – Kleinheisler, Gazdag, Nagy Á., Lang – Botka, Szoboszlai – Sallai.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Broja (87′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!