Az elmúlt hétvégén újra láthattuk versenyezni atléta olimpikonjainkat. A fővárosban megrendezett megmérettetés kalapácsvetés versenyszámaiban a Dobó SE szakmai munkájának köszönhetően szombathelyi sikerek születtek.
Németh Zsolt és Németh László tanítványai közül tokiói olimpikonunk, Gyurátz Réka 65.71 méterrel szerezte meg az 1. helyet, a Szombathelyi Dobó SE-s csapattársak közül Németh Zsanett 64.08-cal, Viszkeleti Villő pedig 58.77-tel állhatott fel a hölgyek dobogójára.
Az atletika.hu tudósítása szerint a budapesti Lantos Mihály Sportközpontba szombaton és vasárnap is érdemes volt kilátogatni, mert jó eredmények születtek.
A férfiaknál a VB-bronzérmes Halász Bencének állt a zászló és a papírforma nem is hazudtolta meg magát. Bence a harmadik és a negyedik sporozatban dobott nagyot, előbb 76.20 méterig, majd 77.90 méterig szállt a szer. A verseny után értük el a bajnokot.

– Jó formában éreztem magamat már a verseny előtt is. Nagyon örülök az eredménynek, de az igazság az, hogy nagyon nem ment jól a dobás, ugyan két kísérletet elég jól eltaláltam, de azokon kívül számomra nagy küzdés volt az egész verseny. A technika sajnos nem volt rendben vasárnap – fogalmazott a VB-bronzérmes atléta.

Természetesen nemcsak a lányokra és Bencére lehet büszke a Németh Zsolt – Németh László testvérpár, hiszen Rába Dániel 74.35-tel szerzett ezüstérmet, a 2001-es születésű Doma Benedek pedig 70.71-gyel egyéni rekordot, a 2000-es születésű Varga Donát pedig 70.16-tal a szezon legjobbját érte el. Előbbi a 4., utóbbi a 6. helyen végzett.

A 8. Atlétikai Magyar Szuperliga döntőinek eredményei ITT böngészhetők.

Jövő hétvégén csapatbajnokságot rendeznek Székesfehérvárott, az lesz a dobók számára az utolsó nagy verseny idén.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!