Kedd délelőtt még a Horváth Zoltán Emléktorna kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Falco KC Szombathely együttesének vezetősége és ott volt Váradi Benedek csapatkapitány is, késő délután pedig már a szurkolók testközelből figyelhették kedvenceiket. A Bányász Kupát követően a Kecskemét ellen vívott felkészülési találkozót a bajnoki címvédő az Aréna Savariában.

A feldobás után nehezen lendültek formába a csapatok, rengeteg pontatlanság jellemezte a játékot, több tiszta dobást rontottak a kosarasok. Az idény eleji formát hozó első negyedet, minimális különbséggel így a vendégek hozták. Az álmos kezdés után – a szurkolók hathatós támogatását élvező szombathelyiek – nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és a védekezésükkel megfogták a KTE együttesét.

Ennek eredményeként csak 15 pontot engedélyeztek riválisuknak a Falco játékosai, a nagyszünetben 10 egységgel állt jobban a házigazda. A térfélcserét követően Perl Zoltán mellé felzárkózott Marvin Clark is, aki pontgyártásban járt az élen, erre nem is volt ellenszere a vendégeknek, hiába kért időt az alföldiek trénere. A találkozó végül az utolsó negyedben dőlt el végérvényesen.

Ekkor már teljesen szétesett az alföldi alakulat és támadásban, illetve védekezésben is könnyedén játszottak a Falco kosarasai. Ez pedig lehetőséget biztosított Milos Konakov vezetőedző számára, hogy pályára küldje a fiatalokat is, akik éltek a bizalommal és ügyeltek a játékosok, hogy biztos győzelmük már ne forogjon egy pillanatig sem veszélyben.

Falco KC Szombathely – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 95-59 (18-20, 27-15, 25-20, 25-4)

Falco pontszerzői: Perl 20, Keller 14, Clark 13, Váradi 13, Benke 12, Golomán 8, Kovács 7, Barac 4, Verasztó 4.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!