A tokiói paralimpia árnyékában kis hazánkban is jelentős sporteseményt bonyolítottak le a hétvégén. Első ízben szervezték meg és bonyolították le a Fogyatékossággal Élők Tenisz Bajnokságát, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek sportbarátok. Az MTSZ Fogyatékkal Élő Teniszezők (FÉT) bizottsága tartott integrált napot, amelyen kerekesszékes, szervátültetett, speciális olimpikon és hallássérült játékosok léphettek pályára egymás oldalán.

A rendezvénynek ezúttal a kiváló pályáiról is híres Folyondár adott otthont. A paralimpikonok nevét viselő csapatok kialakításánál komoly előírásnak kellett megfelelni, hiszen minden együttesben helyet kellett kapni egy hallássérült, transzplantált vagy épp kerekesszékes teniszezőnek. Érdekesség, hogy a mezőnyben akadt egy ismerős arc is a vasi sportbarátok számára, hiszen ott volt a mezőnyben Nagy-Kuglicz Kata, aki a Konkoly Zsófia nevét viselő alakulatot erősítette.

A szombathelyi születésű sportoló csapatával egészen az elődöntőig menetelt, itt viszont mint utóbb kiderült az aranyérmes alakulat állta útjukat. A bronzéremért először egy 6-0, majd egy 0-6-os játszmával rukkoltak ki a főszereplők, így döntő menetre került sor. Ennek kitétele volt, hogy egy kerekesszekesnek mindenképpen pályán kell lennie. Itt már minden labdamenetnek hatalmas súlya volt, többször előnyben és hátrányban is volt Kata csapata, de végül fantasztikus hajrában sikerült elhódítaniuk a bronzérmet. A rendezvény

A 3. helyezett csapat névsora:
Nagy-Kuglicz Kata
Végh Ágota
Nagy József Attila
Albert Ernő
Máthé Gábor

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!