Nagyon távolinak tűnik, amikor a Szombathelyi Haladás kispadján Mészöly Géza ült. Egészen pontosan öt évvel ezelőtt, az első olyan szezonjában, amelyet az elejétől az évad végéig dirigálhatott a zöld-fehér játékosoknak a hatodik helyig vezette a vasi alakulatot. Visszatekintőnkben ezúttal egy pikáns mérkőzést választottunk, amely minden főszereplőnek fontos.

Mészöly Gézának azért, mert egykori szeretett csapata, a Vasas ellen kellett bizonyítania. Játékosként és edzőként is vezette a piros-kékeket, amely 2016 szeptember derekán Sopronba látogatott. Ekkor ugyanis épült még csak a Haladás új otthona és minden hazai derbit a Káposztás utcai létesítményben rendeztek meg – rengeteg néző előtt! Attól függetlenül, hogy szerepelt a csapat, rengeteg szimpatizáns indult útnak hétről-hétre.

Fontos találkozó volt a Haladás számára is, hiszen remekül kezdte a bajnokságot, csak a Ferencváros és a Videoton tudta legyőzni Halmosiékat. Az év végén hatalmas sikerként könyvelhette el a 6. helyet a csapat. Ennek pedig fontos állomása volt a Vasas elleni siker, amely végül a dobogó alsó fokán fejezte be a pontvadászatot 33. fordulót követően.

Az őszi felvonás 9. körében járunk, amikor a fővárosi keretben olyan nagy neveket találni, mint Korcsmár, Hangya, Berecz vagy éppen Vaskó. A Haladás együttesében Halmosi mellett helyet kapott Stef Wils, Hegedűs, Németh Márió vagy épp a szurkolók egyik nagy kedvence David Williams. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy egy izgalmas találkozót lásson a közönség.

Ez meg is valósult, hiszen minden volt, ami kell egy rangadóhoz: helyzetek, lesgól, győztes találat, piros lap. Egy biztos, aki kilátogatott a helyszínre, elégedetten indulhatott haza. Főleg úgy, hogy ekkor még nem sejthette senki a szezon végén elfoglalt Hali helyezését. Némiképp szomorú apropója is lehet a visszatekintőnek, hogy azóta csak a másodosztályban láthattunk Haladás-Vasas összecsapást.

2016.09.17.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Vasas FC 1-0 (0-0)

Haladás: Rózsa – Polgár, Hegedűs, S. Wils, Bosnjak – Kovács L., Iszlai – Németh Márió (Schimmer 84′), Rácz B. (Tóth M. 71′), Halmosi P. – Williams.
Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Iszlai (62′)

Kiállítva: Bosnjak (93′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!