A szombathelyi klub hivatalos honlapjának tudósítása szrint Tomasevics védésével indult az idegenbeli találkozó, majd zsinórban kétszer a kapufát találták el a szombathelyiek. Bulath szerzett vezetést a hazaiaknak, de Pődör és Horváth góljával fordított az SZKKA. Jó védekezéssel többször is hibára kényszerítették Pődörék a DKKA-t, 5-2-es vezetésüknél időt is kért a hazai gárda. Remek szellemben játszott ezekben a percekben az SZKKA, de folyamatosan zárkózott a Dunaújváros, a 17. percben egyenlítettek is a hazaiak, Marosán György ezért időkéréssel próbálta újra felrázni csapatát, 6-6. Az első félidő második felében a DKKA akarata érvényesült, már négy góllal is ellépett a hazai gárda, de a hajrában feljött egy találatra az SZKKA, 11-10. Tomasevics újabb védése után egyenlítettek a vasiak, a szünetben 12-12 volt az állás.

Gólváltással indult a második 30 perc, majd az SZKKA hibáit kihasználva gyorsan elhúzott három góllal a DKKA, rögtön időt is kért Marosán György a 38. percben. Pődör és Stosics találataival villámgyorsan zárkóztak a szombathelyiek, így negyedórával a vége előtt egyetlen találat volt a két csapat közötti különbség, 20-19. A szombathelyi hálóőr, Balog Judit zsinórban három szép bravúrt mutatott be, a túloldalon pedig Pődör Rebeka hetedik találatával újra feljött egálra az SZKKA, 21-21. Hihetetlen izgalmak maradtak a hajrára, az utolsó 5 percbe úgy ment bele az SZKKA, hogy két gól volt a DKKA előnye, 24-22-nél Marosán György újra kért időt. A vasi lányok az egész meccs folyamán hatalmasat harcoltak, egy percre sem adták fel, de az utolsó két percben ezt a hátrányt már nem tudták ledolgozni, így a rendkívül izgalmas mérkőzést végül a DKKA megnyerte 26-23-ra.

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA– HUNGAST SZOMBATHELYI KKA 26–23 (12–12)
Dunaújváros, 300 néző. V: Sándor L., Szikszay.

DUNAÚJVÁROS: Bartulovic – KUKUCSKA 4, Mrmolja, SZALAI B. 6, Weisheitel, BULATH 6 (4), Kazai 1. Csere: WÉNINGER (kapus), Polics, BORGYOS 5, Farkas J. 2 (1), Fodor N. 1, Matucza, Sustková 1. Edző: Vágó Attila

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – Kadlicsek 2, Virág N., PŐDÖR R. 7 (3), SZENDREI 2, HORVÁTH P. 6, Csire 3. Csere: BALOG J. (kapus), Prkacin 1, Forgács V., Sztosics 1, Szmolek 1. Edző: Marosán György

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–0. 9. p.: 2–5. 19. p.: 7–6. 23. p.: 10–7. 38. p.: 17–14. 48. p.: 20–19. Kiállítások: 8, ill. 14. perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: – A Szombathely szíve végig a pályán volt, a miénket kicsit lassabban sikerült „kitenni”. Mindent megtettünk a sikerért, de sokáig nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Egy idő után szerencsére megnyugodtunk és egy igazi, „első fordulós” fordulatokban gazdag találkozón begyűjtöttük a két pontot, veszélyes ellenfelet legyőzve.
Marosán György: – Most nemcsak feszegettük, de át is léptük a korlátainkat. Sajnos, ezért nem adnak pontot, de minden elismerésem a csapatomé!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!